Antena Meniu Search
x

Un mort şi 16 răniţi, în urma unei avalanşe declanşate de erupţia unui vulcan în Japonia

Un soldat japonez şi cel puţin 16 persoane au fost rănite marţi după erupţia unui vulcan care a declanşat o avalanşă în apropiere de o staţiune montană

- Sursă: Reuters

Un soldat japonez şi cel puţin 16 persoane au fost rănite marţi după erupţia unui vulcan care a declanşat o avalanşă în apropiere de o staţiune montană aflată la nord-vest faţă de Tokyo, au anunţat autorităţile japoneze, citate de AFP.

Un membru al Forţelor de autoapărare "a murit după ce a fost luat de o avalanşă" în timp ce participa la un antrenament, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Japonia.

Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, 10 persoane au fost rănite în acel incident, dintre care cinci se află în stare gravă.

Dintre ele, "patru persoane dintr-o cabină de teleferic au fost rănite de cioburi de geam", a explicat Yoshihide Suga, purtător de cuvânt al Guvernului nipon.

Primele informaţii despre acest incident relatau şi despre dispariţia unei persoane, însă aceste informaţii au fost dezminţite.

Imagini televizate arată o coloană groasă de fum şi pietre care sunt ejectate de vulcanul cu pante acoperite de zăpadă.

"Ni s-a cerut să ne refugiem în interior", a declarat pentru postul public de televiziune japonez (NHK) un bărbat prezent în acea staţiune de schi, situată în prefectura Gunma. Potrivit acestuia, aproximativ 100 de persoane au fost evacuate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un mort şi 16 răniţi, în urma unei avalanşe declanşate de erupţia unui vulcan în Japonia