Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un oficial rus a furat 50 de kilometri de șosea

Adjunctul sefului administraţiei penitenciarelor din Rusia a ajuns după gratii, după un scandal răsunător. Oficialul e acuzat că a furat. un drum. 50 de kilometri de drum

de Redactia Observator

la 15.01.2016 , 13:41

 Adjunctul sefului administraţiei penitenciarelor din Rusia a ajuns după gratii, după un scandal răsunător. Oficialul e acuzat că a furat. un drum. 50 de kilometri de drum. Mai exact, potrivit anchetatorilor, generalul e vinovat pentru dispariţia, într-un an, a şapte mii de plăci de beton de pe şoseaua aflată în nord-vestul Rusiei. Plăcile au fost ulterior vândute.

Timp de un an, generalul Alexandr Protopopov şi subalternii lui au demontat, uşor-uşor, toate plăcile de beton de pe şosea. Pentru că zona este una izolată, nu multă lume a avut ocazia să observe că drumul devenea nisipos. În calitate de şef al administraţiei penitenciarelor din republica rusă Komi, din nord-vest, Protopopov a putut să deruleze nestingherit operaţiunea.

Conform anchetei, din iunie 2014 până în august 2015, a fost o înţelegere ilegală, care a adus la demontarea şi extragerea a peste şapte mii de plăci de beton amplasate pe drum. Plăcile se aflau pe o lungime de 50 de kilometri.

Vezi și

Generalul a dat cele şapte mii de plăci de beton unei firme, care le-a vândut, iar banii au ajuns în buzunarele celor care au pus la cale afacerea. Şoseaua a fost transformată în schimb într-o uliţă neasfaltată.

Activităţile ilegale au provocat Federaţiei Ruse pagube de peste 6 milioane de ruble.

Asta înseamnă peste 80 de mii de euro. Pentru această fraudă, şeful administraţiei penitenciarelor a ajuns după gratii. Riscă 10 ani de închisoare dacă, la finalul procesului, va fi găsit vinovat. Arestarea generalului Protopopov a făcut vâlvă în Rusia, mai ales că era considerat un om respectabil. Ca şef al penitenciarelor din Komi, el fusese şi decorat cu "medalia pentru unitate spirituală".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Un oficial rus a furat 50 de kilometri de șosea