Antena Meniu Search
x

Un oficial rus a furat 50 de kilometri de șosea

Adjunctul sefului administraţiei penitenciarelor din Rusia a ajuns după gratii, după un scandal răsunător. Oficialul e acuzat că a furat. un drum. 50 de kilometri de drum

de Redactia Observator

la 15.01.2016 , 13:41

 Adjunctul sefului administraţiei penitenciarelor din Rusia a ajuns după gratii, după un scandal răsunător. Oficialul e acuzat că a furat. un drum. 50 de kilometri de drum. Mai exact, potrivit anchetatorilor, generalul e vinovat pentru dispariţia, într-un an, a şapte mii de plăci de beton de pe şoseaua aflată în nord-vestul Rusiei. Plăcile au fost ulterior vândute.

Timp de un an, generalul Alexandr Protopopov şi subalternii lui au demontat, uşor-uşor, toate plăcile de beton de pe şosea. Pentru că zona este una izolată, nu multă lume a avut ocazia să observe că drumul devenea nisipos. În calitate de şef al administraţiei penitenciarelor din republica rusă Komi, din nord-vest, Protopopov a putut să deruleze nestingherit operaţiunea.

Conform anchetei, din iunie 2014 până în august 2015, a fost o înţelegere ilegală, care a adus la demontarea şi extragerea a peste şapte mii de plăci de beton amplasate pe drum. Plăcile se aflau pe o lungime de 50 de kilometri.

Vezi și

Generalul a dat cele şapte mii de plăci de beton unei firme, care le-a vândut, iar banii au ajuns în buzunarele celor care au pus la cale afacerea. Şoseaua a fost transformată în schimb într-o uliţă neasfaltată.

Activităţile ilegale au provocat Federaţiei Ruse pagube de peste 6 milioane de ruble.

Asta înseamnă peste 80 de mii de euro. Pentru această fraudă, şeful administraţiei penitenciarelor a ajuns după gratii. Riscă 10 ani de închisoare dacă, la finalul procesului, va fi găsit vinovat. Arestarea generalului Protopopov a făcut vâlvă în Rusia, mai ales că era considerat un om respectabil. Ca şef al penitenciarelor din Komi, el fusese şi decorat cu "medalia pentru unitate spirituală".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » Un oficial rus a furat 50 de kilometri de șosea