Antena Meniu Search
x

Un ONG din Roma a solicitat retragerea dreptului de vot a cardinalilor acuzati ca au molestat copii

Acuzatiile de pedofilie din sanul bisericii catolice ar putea duce la amanarea alegerii unui nou papa. Un ONG acuza ca printre cardinalii care trebuie sa-l voteze pe viitorul Suveran Pontif se afla si clerici care au molestat copii si au cerut eliminarea acestora din conclav.

Vezi și

Oficialii de la Vatican spera ca viitorul papa sa fie ales pana saptamana viitoare. “Am dori sa terminam inainte de inceperea Saptamanii Sfinte, sa avem un Papa si sa ne intoarcem la eparhiile noastre”, a declarat unul dintre cardinali.

Dar presiunea publica i-ar putea impiedica sa faca asta. O organizatie nonguvernamentala cere inlaturarea din conclav a unor cardinali acuzati ca au molestat copii. “Prezenta lor vizibila in alegerea noului Papa pateaza acest proces. Este dificil, cred eu, pentru catolici si mai ales, pentru victime sa aiba incredere in acest proces stiind ca multi dintre cei implicati sunt compromisi din punct de vedere moral”, a tinut sa sublinieze presedintele asociatiei, David Clohessy.

Cel mai probabil, data la care se va intruni conclavul cardinalilor va fi stabilita astazi

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un ONG din Roma a solicitat retragerea dreptului de vot a cardinalilor acuzati ca au molestat copii