Antena Meniu Search
x

Video Un preot beat criță s-a prăvălit pe mormânt, în timp ce ținea slujba de înmormântare. Imagini șocante filmate într-un cimitir din Polonia

Scene scandaloase filmate în orașul polonez Gdańsk, în timpul înmormântării unui bărbat de 84 de ani. Preotul care a oficiat slujba era beat criță, abia reușea să articuleze cuvintele și cu greu se putea ține pe picioare. La final, duhovnicul s-a prăvălit pe mormântul proaspăt acoperit de coroane, sub privirile îngrozite ale familiei îndoliate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.12.2022, 17:43

Un preot beat criță s-a prăvălit pe mormânt, în timp ce ținea slujba de înmormântare. Imagini șocante filmate într-un cimitir din Polonia - capturi video Fakt.pl

Nu așa trebuia să arate momentul despărțirii familiei de bătrânul Stanisław, un polonez în vârstă de 84 de ani, din Gdańsk. Joi, 1 decembrie, la cimitirul Łostowice, înmormântarea bărbatului a fost tulburată de un incident scandalos, rudele îndoliate fiind și acum în stare de șoc. Preotul din parohia Sf. Maximilian Kolbe, cel care a ținut slujba la groapa defunctului, era complet beat.

O rudă a defunctului a filmat grozăvia

Duhovnicul abia putea vorbi, se legăna pe picioare, la un moment dat s-a sprijinit cu o mână de o piatră funerară, pentru ca în final să se prăbușească pe mormântul pe care membrii familiei continuau să așeze coroane cu flori. Cei prezenți au fost nevoiți să-l prindă de subsuori, conducându-l apoi afară din cimitir. Imaginile șocante au fost filmate cu telefonul de o rudă a defunctului.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fiul decedatului a declarat într-un interviu pentru Fakt că familia este devastată. 

"Am luat preotul de la capelă. A ieșit din ea clătinându-se, dar nu am bănuit că era beat. Am crezut că ceva nu e în regulă cu el, poate șchiopăta. La început a fost bine, a mers cu mine, a vorbit. Dar ce era mai rău s-a întâmplat la înmormântare.

În primul rând, a încurcat mormintele, iar când s-a clătinat spre mormântul tatălui meu, sora mea a trebuit să-l țină de brațe ca să nu cadă", spune Robert Kozioł. 

Preotul a fugit după ce a fost scos din cimitir. "L-am văzut apoi stând la stația de autobuz, dând din cap și lipindu-se de semnul rutier"

Iar starea preotului se înrăutăţea din minut în minut.

"Speram că va termina slujba, dar nu s-a întâmplat așa. Părintele nu a putut să spună o rugăciune pentru tatăl meu și acesta este cel mai dureros lucru pentru mine. În cele din urmă, a căzut peste mormânt. Verii mei au fost nevoiți să-l scoată pentru că nu putea să meargă singur.

Am vrut să sunăm la poliție să-i dăm etilotest, dar a fugit. Apoi l-am văzut stând la stația de autobuz, dând din cap și lipindu-se de semnul rutier. Nu știu dacă își amintește ceva. Este o experiență dificilă pentru noi, pentru că tata a venit dintr-o zonă cu frică de Dumnezeu și am vrut să aibă parte de o înmormântare corectă. Durerea este imensă. Este o mare rușine, o traumă pentru mine și familia mea", a mai spus fiul defunctului.

Parohia și-a cerut scuze familiei

Piotr Toczek, paroh al Parohiei Sf. Maximilian Kolbe și-a cerut scuze familiei pentru comportamentul scandalos al părintelui. "Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat asta. Îmi cer sincer scuze în numele acestui preot și în numele meu. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple, este într-adevăr scandalos. Nu eram prezent în parohie în acel moment. Dacă aș fi știut despre asta, aș fi intervenit imediat", a scris părintele Toczek într-un e-mail către fiul bărbatului decedat.

La rândul său, Maciej Kwiecień, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Gdańsk, a informat într-un interviu pentru Fakt că preotul a fost scos din îngrijirea pastorală și trimis la tratament. Totodată, a confirmat faptul că părintele a fost în stare de ebrietate în timpul slujbei de înmormântare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un preot beat criță s-a prăvălit pe mormânt, în timp ce ținea slujba de înmormântare. Imagini șocante filmate într-un cimitir din Polonia