Antena Meniu Search
x

Un preot rus care a ţinut o slujbă de pomenire pentru Alexei Navalnîi nu mai are voie să slujească timp de trei ani

Un preot ortodox rus care a oficial o slujbă de pomenire a fostului lider al opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, în luna martie, a fost suspendat din funcţiile clericale timp de trei ani, a anunţat Dieceza de la Moscova a Bisericii Ortodoxe Ruse, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 11:34

Un preot rus care a ţinut o slujbă de pomenire pentru Alexei Navalnîi nu mai are voie să slujească timp de trei ani
Un preot rus care a ţinut o slujbă de pomenire pentru Alexei Navalnîi nu mai are voie să slujească timp de trei ani - Profimedia

Într-un comunicat publicat marţi pe site-ul său, dieceza nu a precizat care a fost motivul pedepsei, care îi interzice preotului, Dmitri Safronov, să mai dea binecuvântări, să poarte roba clericală şi crucea bisericii până în 2027.

Preotul va fi mutat la o altă biserică din Moscova

De asemenea, Safronov ar urma să fie mutat la o altă biserică din Moscova pentru a îndeplini atribuţiile de cititor de psalmi, scrie news.ro.

"La sfârşitul perioadei de penitenţă, pe baza impresiilor de la locul respectiv, se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca el să continue slujirea preoţească", a precizat eparhia în declaraţia sa.

La 26 martie, Safronov a ţinut o slujba de pomenire pentru Navalnîi la care au participat mii de persoane.

Navalnîi a fost cel mai aprig critic al preşedintelui Vladimir Putin în interiorul Rusiei şi a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica, în februarie. El a fost înmormântat la 1 martie, într-un cimitir din Moscova, iar la înmormântare au venit mii de ruşi, care au stat la cozi pentru a-i aduce un ultim omagiu disidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Un preot rus care a ţinut o slujbă de pomenire pentru Alexei Navalnîi nu mai are voie să slujească timp de trei ani