Antena Meniu Search
x

Un primar a fost prins cu 200 de kilograme de cocaină în camion, în Niger

Poliția din nordul statului Niger a confiscat peste 200 de kilograme de cocaină, cu o valoare de piață de aproximativ 8.7 milioane de dolari. Interesant este faptul că drogurile erau transportate chiar de un edil din zonă, cu propriul camion, au precizat surse din cadrul poliției, potrivit REUTERS.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 11:48

cărămizi de cocaină
Un primar a fost prins cu 200 de kilograme de cocaină în camion, în Niger - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Primarul și șoferul camionului, care se aflau în autovehicul la momentul capturii, au fost prinși cu 199 de "cărămizi" de cocaină la un punct de control din nordul localității Agadez, în cursul zilei de duminică. Biroul Central pentru Combaterea Traficului Ilicit de Droguri din Niger a confirmat captura de 200 de kilograme de cocaină, însă fără a da detalii din anchetă, anunță REUTERS.

Tot mai multe capturi de droguri în Africa

Africa de West, folosită deseori ca o rută de tranzit pentru drogurile ce vin din America de Sud spre Europa, a înregistrat o creștere record a capturilor în ultimii ani. Senegal a sechestrat peste două tone de cocaină pură pe coastele Atlanticului, în luna octombrie a anului trecut, iar autoritățile din Republica Gambia au interceptat aproape trei tone în urmă cu fix un an - un transport ce venea din Ecuador.

Aproape 17 tone de hașiș, cu o valoare de piață de circa 37 de milioane de dolari, au fost capturate în Niger în mai 2020, oficialii Interpol explicând că traficanții trimit transporturi din ce în ce mai mari ca urmare a creșterii cererii în Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un primar a fost prins cu 200 de kilograme de cocaină în camion, în Niger