Antena Meniu Search
x

Un român din Arizona a ameninţat că va mitralia mulţimea dintr-o biserică românească: "Să nu plătiţi un preţ amar, cum plătesc şcolile americane!"

Un român din Arizona a ameninţat că va mitralia mulţimea dintr-o biserică românească.

Un român din Arizona a ameninţat că va mitralia mulţimea dintr-o biserică românească. Membru al comunităţii penticostale din Maricopa, Arizona, bărbatul a fost arestat de poliţişti chiar înainte de a merge la biserică, înarmat.

Ismaiel Damian, 46 de ani, şi-a pierdut soţia în urmă cu doi ani, dar susţine că aceasta nu a murit, ci e ţinută prizonieră "sclavă sexuală" chiar de către rude, enoriaşi ai bisericii penticostale din Phoenix. Originar din Mureş, românul a încercat în mai multe rânduri să convingă autorităţile că are dreptate.

Pe 17 februarie a posta tînsă un mesaj în limba română pe contul lui de facebook şi poliţiştii au fost alertaţi două zile mai târziu. În ciuda numeroaselor greşeli gramaticale, mesajul era clar şi fără să fie vorba de ameninţări directe, vorbea despre un posibil atac împotriva bisericii.

Pe acelaşi subiect

"Trebuie să faceţi, români, o coaliţie, să staţi de vorbă cu mine, Ismaiel Damian, să nu plătiţi un preţ amar, um plătesc şcolile americane din pricina oamenilor criminali.", a fost fragmentul de text care i-a alertat pe poliţişti. Șeriful din Maricopa a declarat că un martor a tradus din română în engleză o conversație telefonică pe timpul căreia Damian indica faptul că plănuiește să împuște oameni în biserică cu mitraliera.

Duminică, 26 februarie, agenții l-au supravegheat pe Damian și l-au arestat în timp ce își părăsea locuința pentru a merge la biserica din Phoenix. În mașina bărbatului a fost găsit un revolver Taurus de calibrul 38.

Pe 1 martie va fi prezentat judecătorilor cu acuzațiile de utilizare a comunicărilor electronice pentru a teroriza, intimida, amenința sau hărțui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un român din Arizona a ameninţat că va mitralia mulţimea dintr-o biserică românească: "Să nu plătiţi un preţ amar, cum plătesc şcolile americane!"