Antena Meniu Search
x

Un soldat britanic care luptă în Mariupol, obligat să se predea. Mesaj sfâşietor pentru apropiaţi: "Dacă ar fi avut un singur glonț rămas, ar fi tras cu el"

Un soldat britanic care luptă alături de forţele ucrainene în Mariupol a povestit cum au decurs ultimele zile pe front. În ultimul mesaj trimis familiei, acesta spune că nu a avut altă variantă decât să se predea forţelor ruse.

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 17:21

Un soldat britanic care luptă în Mariupol, obligat să se predea. Mesaj sfăşietor pentru apropiaţi: "Dacă ar fi avut un singur glonț rămas, ar fi tras cu el"
- Twitter / Jake_Hanrahan

Aiden Aslin, cunoscut ca "Johnny", este originar din Newark, Nottinghamshire, dar din 2018 locuia în Ucraina. În momentul în care a izbucnit războiul s-a înrolat în armata ucraineană şi a fost trimis în Mariupol. În ultimele săptămâni, el şi unitatea sa au încercat să apere oraşul pe care ruşii l-au încercuit. Aslin a fost nevoit însă să se predea în cele din urmă pentru că rămas fără hrană, apă şi mai ales muniţie.

Mama militarului a confirmat pentru BBC că fiul său a luptat ca un erou, dar a fost nevoit să renunţe pentru că nu a mai avut cu ce să lupte. "M-a sunat și mi-a spus că nu mai au arme cu care să lupte. Îmi iubesc fiul. El e eroul meu. Au opus o rezistență dată naibii", a declarat femeia. Un prieten apropiat de-al lui Aslin spune că a discutat cu el la telefon, iar militarul i-a descris aceeaşi situaţie. "Nu pot ieși. Nu pot riposta. Așa că nu au avut de ales. Sunt sigur că dacă ar fi avut un singur glonț rămas ar fi tras cu el", spune prietenul lui Aiden Aslin.

Armata rusă susţine că a cucerit portul Mariupol. Forţele ruseşti, alături de cele cecene, susţin că zona portuară din Mariupol este sub controlul lor de luni seară. Mariupol se află sub un asediu susţinut de pe 5 martie, dată la care oraşul a fost încercuit de armata rusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un soldat britanic care luptă în Mariupol, obligat să se predea. Mesaj sfâşietor pentru apropiaţi: "Dacă ar fi avut un singur glonț rămas, ar fi tras cu el"