Antena Meniu Search
x

Un student s-a îmbogățit datorită selfie-urilor făcute pentru amuzament. O poză costă și 10.000$

Un student din Indonezia s-a îmbogățit după ce a transformat o colecție de selfie-uri în jetoane nefungibile (NFT) din amuzament, scrie The Independent. 

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 14:34

Un student s-a îmbogățit datorită selfie-urilor făcute pentru amuzament. O poză costă și 10.000$
Un student s-a îmbogățit datorită selfie-urilor făcute pentru amuzament. O poză costă și 10.000$ - Twitter

Sultan Gustaf Al Ghozali, student la Informatică, și-a făcut aproape 1.000 de selfie-uri stând în fața computerului, pe o perioadă de patru ani, înainte de a le transforma în NFT - articole digitale unice care sunt cumpărate, vândute și stocate pe un blockchain, potrivit The Independent.

Inițial, tânărul de 22 de ani și-a vândut pozele cu 3 dolari fiecare, însă, ulterior, valoarea lor a ajuns la 10.000 de dolari, fiecare, după ce a atras atenția unor investitori în criptomonede, 

„Îmi încarc fotografiile ca NFT, lol”, a scris el pe Twitter pe 10 ianuarie. A doua zi, Sultan a revenit pe platformă, spunând că "nu îi vine să creadă că oamenii chiar i-au cumpărat NFT-urile". Într-o singură zi a reușit să vândă 35 de poze. Ulterior, în acea zi, a vândut 200 de selfie-uri.

„Mă gândeam că ar putea fi amuzant dacă fața mea ar ajunge la vreun colecționar”, a declarat Ghozali pentru AFP. "Nu m-am gândit niciodată că cineva ar dori să cumpere selfie-urile, motiv pentru care am stabilit prețul inițial la 3 dolari”.

Acum, selfie-urile sale se vând cu 12.500 de dolari, fiecare, iar întreaga colecție, numită Ghozali Everyday, este evaluată la peste un million de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un student s-a îmbogățit datorită selfie-urilor făcute pentru amuzament. O poză costă și 10.000$