Antena Meniu Search
x

Un tânăr a încercat să intre într-un spital din Franţa cu certificatul verde al lui Emmanuel Macron

Pentru a intra în spital, un tânăr francez în vârstă de 19 ani a prezentat certificatul sanitar al preşedintelui Emmanuel Macron. Recent, documentul a fost distribuit pe reţelele de socializare, relatează Le Point.

de Redactia Observator

la 10.10.2021, 18:31

Pentru a intra în spital, un tânăr francez a prezentat certificatul sanitar al preşedintelui Emmanuel Macron
Pentru a intra în spital, un tânăr francez a prezentat certificatul sanitar al preşedintelui Emmanuel Macron - Profimedia / Twitter

Tânărul din Marsilia, nevaccinat, avea o programare marţi la spitalul Salvator şi pentru a intra trebuia să prezinte certificatul sanitar, astfel că a decis să prezinte unul fals. Şi a ales să fie chiar cel cu numele preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează news.ro.

Persoanele care controlau accesul în spital şi-au dat seama ce a făcut tânărul, dar totuşi l-au lăsat să intre, după care au chemat poliţia. Tânărul, care a fost reţinut, a explicat că a luat certificatul sanitar de pe internet pentru a se distra.

Codul QR de pe certificatul digital COVID al preşedintelui francez Emmanuel Macron a circulat recent pe rețelele de socializare, deşi este vorba despre una dintre cele mai bine păzite persoane din ţară. Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la securitatea datelor înalţilor oficiali francezi.

Francezii care prezintă certificate COVID false sunt amendaţi

De la introducerea certificatului sanitar, în iulie 2021, folosirea unuia fals sau a unui certificat adevărat care îi aparţine altei persoane atrage o amendă de 135 de euro dacă este plătită în aceeaşi zi sau de 750 de euro dacă este plătită mai târziu. “Deocamdată, folosirea certificatului prezidenţial nu reprezintă o circumstanţă agravantă”, a adăugat Le Point.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un tânăr a încercat să intre într-un spital din Franţa cu certificatul verde al lui Emmanuel Macron