Antena Meniu Search
x

Contele de Strathmore, rudă cu regina Elisabeta, condamnat la închisoare după ce a batjocorit o femeie în castelul său din Scoția

Contele de Strathmore, fiul unui văr al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.02.2021, 16:19

Un văr al reginei Elisabeta a II-a a fost condamnat la închisoare pentru că a agresat o femeie în castelul său din Scoția
Un văr al reginei Elisabeta a II-a a fost condamnat la închisoare pentru că a agresat o femeie în castelul său din Scoția - Jeff J Mitchell / Staff via Getty Images
  • Agresiunea a avut loc la castelul Glamis din Scoția, în februarie anul trecut.
  • Simon Bowes-Lyon, care este fiul unui verișor al reginei, a fost condamnat la 10 luni de închisoare.

Simon Bowes-Lyon, în vârstă de 34 de ani, a pledat vinovat în fața instanței pentru că a agresat o femeie la castelul Glamis, din Angus, Scoția, în februarie anul trecut.

Simon Bowes-Lyon, care este fiul unui verișor al reginei, a fost condamnat marți de magistrații Tribunalului din Dundee la 10 luni de închisoare.

Femeia agresată participa la un eveniment la castelul Glamis

El și-a cerut scuze în instanță și s-a declarat rușinat de faptele sale, spunând că a „băut în exces” în noaptea atacului și că acest lucru nu reprezintă o scuză pentru comportamentul său.

„Nu credeam ca sunt capabil să mă comport în modul în care am făcut-o dar trebuie să îmi asum acest lucru și să îmi asum responsabilitatea”, a declarat acesta, potrivit The Guardian.

Potrivit motivării instanței, femeia participa la un eveniment de relații publice de trei zile la castel și se afla în dormitorul ei, la somn, când s-a trezit cu contele Bowes-Lyon beat, forțând intrarea în cameră și agresând-o sexual.

Femeia i-ar fi cerut în repetate rânduri să o lase în pace, că are iubit, însă bărbatul i-a ignorat strigătele. Întreg coșmarul a durat 20 de minute, după care victima a fost lăsată în pace. 

La un an de la atac, ea încă mai are coșmaruri și suferă de atacuri de panică.

Magistrații au conchis că agresiunea sexuală a fost cu atât mai gravă cu cât agresorul era gazda evenimentului și a profitat de această poziție pentru a o abuza pe femeie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Contele de Strathmore, rudă cu regina Elisabeta, condamnat la închisoare după ce a batjocorit o femeie în castelul său din Scoția