Antena Meniu Search
x

Video Un vulcan din Caraibe a erupt după 40 de ani. Mii de oameni au fost evacuaţi

Mii de persoane au fost evacuate pe o insulă din Caraibe, unde un vulcan a erupt exploziv după mai bine de patru decenii de inactivitate.

Vezi și

Cerul s-a întunecat în plină zi, din cauza norului de fum şi cenuşă ridicat din crater şi înalt de peste 6000 de metri. Deocamdată nu s-a semnalat nicio victimă.

Specialiştii au anticipat erupţia şi cei 16.000 de locuitori ai satelor vecine primiseră ordine de evacuare cu o seară înainte.

National Emergency Management Organisation a anunţat pe Twitter că există „o perspectivă importantă de dezastru” şi a avertizat rezidenţii să fie pregătiţi.

„Zonele sigure în care oamenii vor fi evacuaţi sunt de la North Union la Kingstown, şi pe partea Windward a insulei, de la Barrouallie la Kingstown pe partea Leeward şi în insulele Grenadine”.

Pe acelaşi subiect

Dar nu toţi au putut pleca la timp iar cei rămaşi s-au grăbit să-şi părăsească locuinţele atunci când vulcanul s-a trezit.

Erupția din 1979 a provocat pagube de aproape 100 de milioane de dolari

La Soufrière este tot mai activ din luna noiembrie. Cea mai devastatoare erupţie a lui a avut loc în 1902, când aproximativ 1.600 de oameni au fost ucişi. Cel mai recent a erupt în aprilie 1979, când nu au fost înregistrate victime, populaţia fiind evacuată.

Atunci, erupția a provocat pagube de aproape 100 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un vulcan din Caraibe a erupt după 40 de ani. Mii de oameni au fost evacuaţi