Antena Meniu Search
x

Una dintre brigăzile de elită ale armatei Ucrainei, care a participat activ la contraofensivă, măcinată de lupte interne pe fondul pierderilor masive

Război în Ucraina. Una dintre cele mai puternice brigăzi din armata ucraineană se află în prag de disoluţie, informează Newsweek. Este vorba despre Brigada 47 Mecanizată care a participat activ la contraofensiva ucraineană.

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 17:23

Una dintre brigăzile de elită ale armatei Ucrainei, care a participat activ la contraofensivă, măcinată de lupte interne pe fondul pierderilor masive
- Captura Newsweek

Potrivit celor de la Newsweek, care citează surse ucrainene, militarii care fac parte din această brigadă sunt nemulţumiţi de lanţul de comandă, precum şi de numeroasele pierderi înregistrate pe câmpul de luptă. În septembrie, comandatul brigăzii, Oleksandr Sak a fost demis şi i s-a luat comanda unităţii. Nu a fost făcut public motivul din spatele acestei decizii, dar jurnaliştii ucraineni spun că ar fi vorba despre "performanţa luptătorilor pe câmpul de luptă".

Disensiuni între militari şi comandanţi, dispute între soldaţii de rând

Brigada 47 Mecanizată a fost una dintre primele unităţi care au intrat în contraofensivă. Alături de Brigada 82 Asalt Aerian, cei din 47 Mecanizată au străpuns liniile defensive ruseşti din sudul Ucrainei. Mai apoi, Brigada 47 Mecanizată a luptat pe frontul Tokmak şi a luat parte la contraofensiva din Zaporojie. Tot cei din Brigada 47, sub comanda locotenent-colonelului Sak, au fost primii care au intrat în Robotîne şi au ajutat la evacuarea civililor.

Conform sursei citate, costul cuceririi Robotîne a fost unul imens măsurat în vieţi omeneşti. Acesta ar fi fost şi motivul pentru care comandatul Sak ar fi fost eliberat din funcţie. Unele surse ucrainene spun că în timpul asaltului asupra poziţiilor ruseşti, comandantul nu a ascultat ordinele superiorilor şi nu a trimis la sprijin lunetişti sau echipe de artilerie care să susţină infanteria.

Brigada 47 Mecanizată a fost formată în aprilie 2022, iar pe 22 iulie 2023 a trecut prin primul şoc atunci când comandantul Dimitro Ribakov a fost ucis. Apoi, a fost numit Oleksandr Sak, demis şi el la începutul lunii trecute. Unii dintre militarii brigăzii, gradaţi la rândul lor, s-au plâns că cei care sunt la comandă nu ţin cont de soldaţi şi nu fac nimic pentru a ridica moralul luptătorilor. Alţi militari spun că cei care aruncă astfel de informaţii în spaţiul public nu fac nimic altceva decât să încerce să se facă cunoscuţi pe munca şi sacrificiul altora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Una dintre brigăzile de elită ale armatei Ucrainei, care a participat activ la contraofensivă, măcinată de lupte interne pe fondul pierderilor masive