Meniu
Search
x

Ungaria blochează plafonarea prețului gazului rusesc la reuniunea de urgență a UE

Ungaria s-a opus la o reuniune a miniștrilor Energiei din UE introducerii unui plafon de preț pentru gazul rusesc. Acest lucru a fost anunțat vineri de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care a participat la întâlnire, pentru că guvernul maghiar nu are ministru al Energiei, scrie TASS.

De Redactia Observator la 09.09.2022, 18:27

”Plafonarea prețului la gaz este o sancțiune energetică ascunsă. Am precizat că nu vrem să negociem sancțiuni energetice”, a scris șeful Ministerului de Externe al Ungariei pe Facebook. Măsurile trebuie aprobate prin votul unanim al statelor membre. 

În drum spre reuniunea de la Bruxelles, Szijjarto a spus că impunerea unui plafon la prețul gazelor rusești în UE ar determina sistarea livrărilor și nu trebuie să fii câștigător de premiu Nobel ca să realizezi asta. El susține că încercările de a impune o limită de preț la gazul rusesc se vor dovedi o tragedie pentru consumatorii europeni și contrare intereselor membrilor UE.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri decizia de a prezenta Consiliului UE o propunere de stabilire a unui plafon de preț pentru gazul rusesc. Potrivit Politico, Comisia Europeană vrea să plafoneze prețul gazului rusesc în UE la 50 de euro pe megawat-oră, adică aproximativ 520 de euro pe mia de metri cubi de gaz.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ungaria blochează plafonarea prețului gazului rusesc la reuniunea de urgență a UE