Antena Meniu Search
x

Unii ruși susțin că au fost forțați să participe la mitingul lui Putin. Ar fi fost aduși cu autobuze și șantajați că-și vor pierde locul de muncă

Fericire montată cu imagini vechi şi oameni ameninţaţi că îşi pierd locul de muncă dacă nu vin să îl aplaude pe Vladimir Putin. Acestea sunt culisele uriaşului concert pe care liderul de la Kremlin l-a pus în scenă la Moscova.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:25

Vezi și

La manifestaţia de capitala rusă au participat în jur de 200.000 de oameni. Însă au apărut controverse, inclusiv, legate de modul în care aceștia au fost aduși la mitingul lui Putin. 

Spectatorii ar fi fost selectaţi pe criterii etnice, iar cei mai mulţi au fost forțați să vină la concert. Au fost şantajaţi că îşi vor pierde locul de muncă sau că vor fi daţi afară din licee şi facultăţi, dacă refuză. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: La mitingul din Moscova au participat în jur de 200.000 de oameni. Adică, cât au mobilizat pentru invadarea Ucraieni. Doar închipuiţi-vă că pe stadionul din Moscova sunt 14.000 de cadavre şi zeci de mii de răniţi şi capturaţi. 

Reguli stricte pentru spectatori

Printre cei forţaţi să îşi facă apariţia pe scenă mai mulţi sportivi ai echipei olimpice, deşi războiul lui Putin din Ucraina, le-ar putea lua dreptul de a participa la competiţiile internaţionale sau în cazul în care vor fi primiţi, nu vor putea concura sub culorile drapelului naţional. 

Participanţii la concertul fastuos au fost nevoiţi să respecte mai multe reguli. Toţi cei care au apărtut pe scenă li s-a ordonat să aibă litera Z, devenită simbol al invaziei din Ucraina, imprimată pe îmbrăcăminte, iar spectatorii să aibă la ei un drapel în culorile naţionale şi un steag imprimat tot cu litera Z şi, cel mai important li s-a cerut să zâmbească, deşi odată ieşiţi de pe stadion, realitatea care îi întâmină este departe de a le oferi o bucurie. Ţara este în pragul unei crize financiare uriaşe, moneda naţională este la fel de slabă ca acum 20 de ani, iar în magazine, oamenii au ajuns să se bată pe un kilogram de zahăr sau de făină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Unii ruși susțin că au fost forțați să participe la mitingul lui Putin. Ar fi fost aduși cu autobuze și șantajați că-și vor pierde locul de muncă