Antena Meniu Search
x

Unul dintre cele mai mari mistere din istoria Vaticanului. Cazul Orlandi a fost redeschis după aproape 40 de ani

Magistratura Vaticanului redeschide unul dintre cele mai mari mistere din istoria sa. La aproape 40 de ani de la dispariția ei, Vaticanul a redeschis cazul Emanuela Orlandi.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 18:33

Emanuela Orlandi a dispărut în 1983
Emanuela Orlandi a dispărut în 1983 - Profimedia

Promotorul de justiție al Vaticanului, Alessandro Diddi, împreună cu Jandarmeria, au decis să redeschidă ancheta asupra unei afaceri care a zguduit Sfântul Scaun și cele mai înalte instituții ale sale. Potrivit celor de la Adnkronos, citaţi de Mediafax, obiectivul anchetatorilor este de a reexamina toate dosarele, documentele, rapoartele, informațiile și mărturiile.

Cazul Orlandi a fost redeschis

Potrivit planului de lucru, se va porni de la datele dobândite în timpul procesului, se vor urmări noi piste și vechi indicii, care la vremea respectivă nu erau foarte amănunțite: pe scurt, se va porni de la examinarea fiecărui detaliu începând cu acea după-amiază de 22 iunie 1983, când o fată de 15 ani, Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, a dispărut în neant. A plecat la o lecție de muzică în Piazza Sant'Apollinare. Lângă bazilica cu același nume, mulți ani mai târziu, s-a descoperit că a fost înmormântat unul dintre liderii bandei Magliana, "Renatino" Enrico De Pedis, care, potrivit mai multor martori, a fost executantul material al răpirii fetei, "în numele unor înalți prelați".

Dispariţia copilei a fost pusă pe seama comploturilor anti-papale, organizate de servicii de informaţii străine, pe seama grupării Magliana, un sindicat al crimei organizate, dar şi a mai multor agresori sexuali din cadrul clerului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Unul dintre cele mai mari mistere din istoria Vaticanului. Cazul Orlandi a fost redeschis după aproape 40 de ani