Antena Meniu Search
x

Unul dintre primele calculatoare Apple, vandut cu peste 500.000 de euro

Apple a devenit demult un nume clasic in lumea comuputerelor. A confirmat-o o licitatie din Germania, la care un calculator Apple s-a vandut cu peste 500.000 de euro.

Vezi și

Nu este un calculator obisnuit, ci unul dintre ultimele exemplare ale primului model cu acest nume, produs intr-un garaj de Steve Jobs si Steve Wozniak, in 1976.

Legenda, cat se poate de adevarata, spune ca primele 50 de computere Apple One au fost fabricate in garajul parintilor lui Steve Jobs, in anii '70.

Doar sase dintre acele PC-uri au supravietuit si inca mai functioneaza in zilele noastre. Iar unul dintre ele a intrat, acum, in posesia unui colectionar din Asia, ramas anonim. 516.000 de euro a platit pentru calculatorul care si-ar gasi cu usurinta un loc in orice muzeu.

Computerul propriu-zis este constituit doar dintr-o placa de baza cu semnatura lui Wozniak, insotit de monitor si tastatura, ambele originale, si de instructiuni semnate de Steve Jobs. Sistemul include si un player de casete deoarece pe atunci nu se stia inca de CD-uri sau dischete, ca sa nu mai vorbim de stick-uri sau carduri de memorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Unul dintre primele calculatoare Apple, vandut cu peste 500.000 de euro