Antena Meniu Search
x

Barack Obama: Individul sau grupul responsabil de atentatul de la Boston va simti intreaga forta a justitiei

La aproape 12 ani de la atentatele din 11 septembrie, doua bombe au semanat groaza in Boston, chiar lânga linia de sosire a unuia dintre cele mai vechi maratoane. Echipele de interventie au gasit trei cadavre si peste 140 de raniti.

Vezi și

La maratonul din Boston au alergat si doi romani. Ei au avut noroc si n-au fost raniti, dar au fost martori la scene socante. Va avertizam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional.

Prima bomba a explodat la cativa metri de linia de sosire a celebrului maraton din Boston, in timp ce zeci de atleti se apropiau de finalul cursei. Suflul exploziei a culcat la pamant zeci de oameni. Inainte sa se dezmeticeasca, pamantul s-a zguduit din nou.

Bombele au secerat trei vieti si au ranit peste 140 de oameni. Conform CNN, 17 persoane se afla in stare critica, iar alte 25 in stare grava. Cel putin opt dintre raniti sunt copii. Medicii au fost nevoiti sa amputeze membrele mai multor oameni.

Scena de haos de la Boston s-a rasfrans si asupra capitalei americane, Washington D.C. Presedintele american, Barack Obama, a luat legatura in termen de doar cateva zeci de minute dupa producerea primei explozii la Boston atat cu guvernatorul statului Massachussets, cat si cu primarul orasului Boston.

“Inca nu stim cine a comis atacurile sau de ce. Oamenii nu ar trebui sa traga concluzii pripite inainte de a avea toate informatiile. Dar sa nu va indoiti! Ii vom da de capat! Vom descoperi cine a comis atacurile si de ce a facut asta. Oricare individ, oricare grup responsabil de asta va simti intreaga forta a justitiei ”, a declarat Barack Obama.

Oficialii americani stiu ca bombele care au semanat haos in Boston erau artizanale. Au mai gasit inca doua bombe neexplodate. De teama ca ar mai putea fi si altele ,au bruiat retelele de telefonie mobila, pentru ca cei care ar fi in spatele atentatului sa nu le poata detona de la distanta.

La maratonul din Boston au participat si doi romani: Andrei Fluerasu si Nuta Olaru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Barack Obama: Individul sau grupul responsabil de atentatul de la Boston va simti intreaga forta a justitiei