Antena Meniu Search
x

UPDATE! #Colectiv la indigo! Zeci de oameni au murit în California, într-un depozit ce funcţiona ilegal ca studio

Zeci de oameni au murit în California într-un incendiu ce pare tras la indigo cu tragedia de la Colectiv. Focul a izbucnit în timpul unui concert, într-un depozit ce funcţiona ilegal ca studio.

Vezi și

Zeci de oameni au murit în California într-un incendiu ce pare tras la indigo cu tragedia de la Colectiv. Focul a izbucnit în timpul unui concert, într-un depozit ce funcţiona ilegal ca studio.

Fără sistem anti-incediu, fără stingătoare funcţionale şi cu toate căile de evacuare blocate. Numărul morţilor creşte de la o oră la alta. Cu scurt timp în urmă autorităţile au mai recuperat 15 trupuri in conditiile in care au verificat doar o cincime din clădire.

Flăcările au pus stăpânire pe depozitul care funcţiona ca şi sală de spectacole, puţin înainte de miezul nopţii. Câteva minute a durat înainte să cuprindă toate clădirea ce adăpostea studiourile mai multor artişti.

Sute de tineri plănuiau să îşi petreacă acolo întreg weekendul ascultând muzică electronică. Încă nu se ştie câţi au reuşit să scape din infern.

Derrick Ion a fondat comunitatea artiştilor care funcţiona în depozitul recondiţionat în mod ilegal. Cei care au lucrat cu el, spun că ignora avertismentele pompierilor, iar căile de evacuare din clădire fuseseră blocate de mobilă şi alte obiecte.

Singura scară spre etaj era, dealtfel, improvizată din palete de lemn. În seara tragediei, nici măcar stingătoarele nu funcţionau. Nici concertul din noaptea incendiului nu era autorizat.

Aşa arată la lumina zilei clădirea pe care el o gestiona. Ca un Vas fantomă, aşa cum era, dealtfel şi cunoscută printre cei care o frecventau. Ca o coincidenţă teribilă, artiştii care expuneau acolo îşi luaseră numele de Sutya Yuga Art Collective. O potrivire de nume şi de detalii care dau fiori tuturor românilor.

Cei mai mai mulţi dintre petrecăreţi aveau 20 - 30 de ani. Prinşi în capcană, au supravieţuit doar cei aflaţi în apropierea uşilor şi ferestrelor. Acoperişul s-a prăbuşit în scurt timp de la izbucnirea incendiului, urmat de o parte a planşeului.

Sunt multe bucăţi grele de lemn, de la acoperişul prăbuşit, care trebuie scoase de acolo. Va mai dura ceva timp până vom termina căutarea.

Prietenii şi familiile celor dispăruţi au lansat mesaje disperate pe reţelele de socializare. 176 de oameni s-au înscris ca şi participanţi pe pagina de facebook a evenimentului, iar alţi 355 şi-au manifestat interesul. Cauzele incendiului sunt necunoscute pentru moment. Se vorbeşte însă despre un scurt circuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » UPDATE! #Colectiv la indigo! Zeci de oameni au murit în California, într-un depozit ce funcţiona ilegal ca studio