Antena Meniu Search
x

Peste 30 de persoane au fost arestate in dosarul jafului de diamante de pe aeroportul din Bruxelles

Anchetatorii belgieni, ajutati de colegi din Franta si Elvetia, sunt pe cale sa elucideze unul din cele mai spectaculoase jafuri din istorie. In luna februarie, diamante in valoare de 50 de milioane de dolari au fost furate, chiar de pe pista aeroportului din Bruxelles

Vezi și

Acum, politistii au retinut zeci de persoane si chiar au recuperat o parte din nestematele furate.

18 februarie 2013. Doua vehicule cu girofar au fortat intrarea pe pista aeroportului din Bruxelles si s-au indreptat spre avionul in care erau incarcate diamantele. Imbracati in politisti, opt indivizi inarmati cu pistoale mitraliera, au disparut cu prada fara sa traga niciun foc de arma. 37 de milioane de euro, s-au evaporat in doar cateva minute.

Nu s-a mai stiut nimic despre ei pana la operatiunea de ieri. Una la fel de spectaculoasa ca si jaful. 250 ofiteri de politie, dintre care 200 de la politia judiciara federala si 50 de la unitatile speciale au efectuat aproximativ 40 de perchezitii, mai ales in zona orasului Bruxelles.

24 de persoane au fost arestate in Belgia, unele deja condamnate pentru jafuri armate, iar alti suspecti, printre care un avocat si un om de afaceri, au fost retinuti in Elvetia, la Geneva. Aici, politistii au facut si o descoperire care i-a convins ca sunt pe calea cea buna: au fost gasite diamante despre care se poate spune, deja, ca provin din acel jaf armat.

Si in Belgia s-au confiscat sume mari de bani si cateva masini scumpe. Ultimul suspect, despre care se crede ca a participat direct la jaf, a fost arestat in estul Frantei. El poseda apartamente de lux in Maroc si pe Coasta de Azur iar cand a fost retinut avea asupra lui 60.000 de euro, in numerar. Individul sustine ca s-a imbogatit din afaceri cu masini uzate, dar cazierul sau arata ca a facut deja inchisoare pentru jaf armat si escrocherii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 30 de persoane au fost arestate in dosarul jafului de diamante de pe aeroportul din Bruxelles