Antena Meniu Search
x

UPDATE! Un avion cu 291 de pasageri s-a prabusit pe aeroportul din San Francisco

Scene de groaza pe aeroportul din San Francisco. Un Boeing 777 cu 307 persoane la bord a ratat aterizarea si aproape ca s-a rupt in doua

Vezi și

A luat foc pe pista, iar pasagerii si membrii echipajului au trecut prin flacari si fum ca sa se salveze. Doi oameni au murit si 182 au fost raniti, dar putin a lipsit ca accidentul sa se tranforme intr-o tragedie fara precedent in Statele Unite.

Cei 291 de pasageri si 16 membri ai echipajului au vazut moartea cu ochii imediat ce Boeingul 777 a atins pista aeroportului din San Francisco. Martorii spun ca avionul se apropiase de pista de aterizare la un unghi foarte inclinat, cu coada avionului prea jos.

In timp ce efectua manevra de aterizare, avionul ar fi coborat prea mult si ar fi lovit zidul de la marginea pistei. In urma impactului, aeronava a ramas fara coada, iar apoi a patinat, in deriva, catre pista.

Pompierii au trebuit sa vina din toate orasele din imprejurimile aeroportului. Multi pasageri nu au mai asteptat sosirea salvatorilor. Au sarit din avion si au luat-o la fuga pe pista. Unii s-au indreptat spre Ocean, in speranta ca vor fi la adapost de incendiu. Pompierii au stins flacarile, iar autobuze speciale i-au transportat pe pasageri departe de epava avionului. 182 de oameni au suferit contuzii, fracturi sau arsuri, iar noua spitale din San Francisco i-au preluat pe pasagerii grav raniti.

O femeie si o adolescenta de 16 ani nu au mai putut fi salvate. Erau deja moarte cand echipajele de interventie le-au gasit pe pista. Anchetatori americani si sud-coreeni vor incerca sa afle cauzele accidentului. Unul care se putea transforma intr-o tragedie aviatica fara precedent in America.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Un avion cu 291 de pasageri s-a prabusit pe aeroportul din San Francisco