Antena Meniu Search
x

Uraganul Julia loveşte Nicaragua, cu rafale care ajung la 140 de km/h. Încotro ar putea avansa furtuna: autorităţile sunt în alertă

Uraganul Julia, care a început ca o simplă furtună, loveşte America Centrală. Potrivit Reuters, uraganul a atins pământul duminică, în Nicaragua, iar vântul bate cu până la 140 de km/h.

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 16:22

Uraganul Julia loveşte Nicaragua
Uraganul Julia loveşte Nicaragua - Profimedia

Uraganul Julia a ajuns pe pământ, în apropiere de Laguna De Perlas, în Nicaragua, a anunțat duminică Centrul național american pentru uragane (NHC). Furtuna avansează și are o putere de până la 140 de km/h.

Julia, furtuna tropicală ce a devenit uragan

Inițial, Julia a fost o furtună tropicală care s-a transformat în uragan, relatează Mediafax. Țările din America Centrală au inițiat alerte de urgență înaintea sosirii lui Julia, la doar o săptămână după ce uraganul Ian a făcut ravagii în Cuba și Florida. Pe pământ, uraganul ar trebui să slăbească în intensitate pe măsură ce traversează Nicaragua, înainte de a se deplasa spre nord de-a lungul coastelor din Pacific ale Hondurasului, El Salvadorului și Guatemalei duminică și luni, a mai anunțat NHC.

Furtuna ar putea provoca inundații în sudul Mexicului la începutul săptămânii viitoare. „Sunt posibile inundații și alunecări de teren care pun în pericol viața din cauza ploilor abundente peste America Centrală și sudul Mexicului până la începutul săptămânii viitoare", a precizat NHC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Uraganul Julia loveşte Nicaragua, cu rafale care ajung la 140 de km/h. Încotro ar putea avansa furtuna: autorităţile sunt în alertă