Antena Meniu Search
x

Bilanţul distrugerilor provocate de Uraganul Ian: cel puţin 110 morți şi 300.000 de oameni rămaşi fără electricitate

Peste 110 oameni au murit din cauza uraganului Ian în SUA, iar alţi aproape 300.000 nu au acces la energie electrică, relatează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.10.2022, 14:58

Dintre cele peste 100 de decese, 105 au fost raportate în statul Florida, iar alte cinci în statul Carolina de Nord, notează CNN. Comitatul Lee din Florida a raportat 55 de decese, iar comitatul Charlotte, 24.

Preşedintele american Joe Biden s-a deplasat miercuri la Fort Myers din Florida pentru a vedea care este situaţia în zonele afectate. Liderul de la Casa Albă a afirmat că vorbim în aceste momente despre o Americă unită, care susţine statul Florida, devastat de uraganul Ian. Casa Albă, care a declarat stare de urgenţă în urmă cu o săptămână, a promis, printre altele, finanţare integrală timp de două luni pentru îndepărtarea resturilor şi lucrări urgente de consolidare.

Reconstrucţiile din zonele afectate vor costa peste 50 de miliarde de dolari

Potrivit autorităţilor, reconstrucţia va dura luni de zile şi va costa peste 50 de miliarde de dolari. Săptămâna trecută, uraganul Ian a atins zona de uscat în sud-vestul statului Florida, aducând furtuni catastrofale, ploi abundente, vânturi distructive şi inundaţii periculoase.

Joe Biden a declarat anterior că uraganul Ian "se va clasa probabil printre cele mai grave din istoria naţiunii". Pagubele provocate de vântul puternic şi de valurile de furtună sunt estimate la 28-47 de miliarde de dolari americani, potrivit CoreLogic, o companie de cercetare din SUA care estimează daunele în urma dezastrelor naturale, mai notează Agerpres. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Mapamond » Bilanţul distrugerilor provocate de Uraganul Ian: cel puţin 110 morți şi 300.000 de oameni rămaşi fără electricitate