Antena Meniu Search
x

Video Urmările bombardamentului din Sloviansk. Magazinele dintr-o piaţă, distruse de bombe. Un mort, filmat între dărâmături

Cu regiunea Lugansk sub stăpânire, militarii lui Putin au mutat linia frontului în Doneţk. Cel puţin un om a murit după ce bombele ruşilor au căzut peste o piaţă din regiunea separatistă. Alţi civili au fost ucişi în bombardamentele din Harkov şi Nikolaev. Vladimir Putin vrea tot estul Ucrainei şi nu se va opri până nu-l va obţine, lasă să se înţeleagă mâna sa dreaptă, ministrul Apărării. 

de Redactia Observator

la 05.07.2022, 21:15

Vezi și

Urmările bombardamentului din Sloviansk, din această după-amiază se văd în imagini. Bombele ruşilor au căzut peste o piaţă din oraş şi au aprins mai multe magazine.  În imaginile filmate de martori, în faţa uneia dintre tarabe, un om zace fără suflare. Nu ştie nimeni câte victime sunt. 

Oficialii locali făcut apel în mai multe rânduri la civilii care au rămas în Sloviansk să părăsească regiunea. Ei sunt acum ţinta numărul unu a ruşilor, după cucerirea oraşelor Severodoneţk şi Lisiceansk. 

Lupte pe viaţă şi pe moarte se dau acum şi în Bakhmut, dar şi mai la nord în Harkov, oraş pe care ruşii îl asediază din prima zi de război. 

Viktor Shevchenko, rezident în Harkov: "Aici era un loc de joacă. Copiii se jucau acolo. Și acum..."

Pe acelaşi subiect

Ajutaţi de armele primite din Occident, militarii Ucrainei contraatacă. S-au folosit de lansatoare americane HIMARS, pentru a bombarda gara din orașul Donețk, aflat sub controlul rușilor. Muniția și armamentul păstrate acolo au fost distruse. 

Valentina, rezidentă în Krasnohorivka: Frica, frica şi groaza te cuprind. Doar groază. Nu știi de unde zboară. Se pare că vine dintr-o parte sau din cealaltă. E foarte înfricoșător. Vreau să spun că noi vrem doar pace.

Mâna dreaptă a lui Putin, Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu a declarat că aşa-numita operațiune militară specială din Ucraina va continua până când vor fi atinse toate obiectivele. Că suntem în faţa unui conflict de durată, o spune şi Șeful spionajului militar ucrainean, care crede că luna viitoare va fi una dintre cele mai grele de la invazia Ucrainei. Oficiaii de la Kiev se pregătesc deja de ce e mai rău şi le-au cerut bărbaţilor cu vârsta între 18 şi 60 de ani să nu mai părăsească localităţile de reşedinţă.  

Pentru NATO, ziua de azi reprezintă un moment istoric. Pentru a se pune la adăpost de politica agresivă a Rusiei, reprezentanţii Suediei şi Finlandei au semnat documentele oficiale de aderare la Alianţă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Urmările bombardamentului din Sloviansk. Magazinele dintr-o piaţă, distruse de bombe. Un mort, filmat între dărâmături