Antena Meniu Search
x

Ursuleţul "pârâcios"! Noua metodă a părinţilor de a spiona copiii

O companie a pus la punct o aplicaţie destinată părinţilor dornici să ştie cu ce se preocupă copiii atunci când se închid în camerele lor, departe de ochii iscoditori

Qualcomm a inventat o aplicaţie pentru smartphone care se poate conecta la calculatorul sau laptop-ul folosit de copil, dar cu ajutorul acesteia putând fi controlate şi diverse alte sisteme din casă, prin Wi-Fi şi Bluetooth, graţie sistemului AllJoyn.

Astfel, aplicaţia este conectată şi la un ursuleţ de pluş plasat în camera copilului, care îi poate transmite acestuia să revină la calea cea dreaptă, indicată de părinţi, şi să-şi facă temele în loc să piardă timpul pe Facebook sau să doarmă, nu să asculte cele mai noi hituri, relatează Adevărul.

În plus, adulţii pot opri televizorul, muzica, calculatorul sau lumina. Iar pentru mai multă autoritate, părintele îi poate transmite un avertisment verbal prin intermediul ursuleţului „pârâcios“.

Această tehnologie nu are rolul unui părinte“, a explicat unul din reprezentanţii Qualcomm. Aplicaţia a fost prezentată în cadrul Mobile World Conference care s-a desfăşurat zilele acestea la Barcelona, în Spania.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ursuleţul "pârâcios"! Noua metodă a părinţilor de a spiona copiii