Antena Meniu Search
x

Video "Vă cereți scuze pentru ce le-ați făcut civililor israelieni?" Lider Hamas, încolțit în direct de o jurnalistă Al Arabiya

Război Israel - Hamas. Un interviu în care o jurnalistă Al Arabiya îl încolțește și chiar enervează pe unul dintre liderii grupării teroriste Hamas, în timpul unui interviu transmis live, a devenit viral pe rețelele de socializare. Rasha Nabil îl confruntă pe Khaled Meshal, îl întrerupe și chiar îl întreabă dacă are de gând să își ceară scuze pentru masacrul asupra civililor israelieni din 7 octombrie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.10.2023, 11:31

"Vă cereți scuze pentru ce le-ați făcut civililor israelieni?" Lider Hamas, încolțit în direct de o jurnalistă Al Arabiya - capturi video YouTube / MEMRI TV Videos
  • Jurnalista îl confruntă pe liderul Hamas, îl întrerupe și chiar îl întreabă dacă are de gând să își ceară scuze pentru masacrul asupra civililor israelieni din 7 octombrie.
  • Jurnalista l-a confruntat pe liderul Hamas, nu s-a ferit de cuvinte, surprinzând, presând cu întrebări incomode și, în cele din urmă, enervându-l pe chiar făcându-și nervos interlocutorul.

Zilele trecute, Khaled Mashal, unul dintre liderii grupării teroriste Hamas, a fost intervievat de Rasha Nabil, jurnalist și prezentator Al Arabiya, un post TV din Emiratele Arabe Unite, cu sediul în Dubai. Iar întrebările pe care le-a auzit Mashal nu au fost nici pe departe prietenoase. Rasha Nabil nu s-a ferit de cuvinte, surprinzând, presând și, în cele din urmă, chiar făcându-și nervos interlocutorul.

"Atacul tău a fost o declarație de război și mulți oameni se întreabă cum te așteptai să reacționeze Israelul? Urmărim catastrofa umanitară  care se desfășoară acum în Fâșia Gaza. Ai luat singur această decizie?", a fost întrebarea cu care Rasha Nabil a început interviul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Mashal a răspuns că Hamas este "foarte conștient de consecințele" atacului împotriva Israelului, dar a lăudat Brigăzile al-Qassam (aripa militară a Hamas) pentru luarea "inamicului prin surprindere", cu un "atac ingenios", în contextul unei "rezistențe legitime asupra căreia poporul nostru a convenit".

Dar Nabil îl întrerupe: "Vorbiți despre rezistență legitimă, dar ceea ce au văzut occidentalii la televizor a fost violența Hamas împotriva civililor israelieni. Și acum Hamas este comparat cu ISIS". Și continuă: "Cum poți cere Occidentului sprijin pentru cauza palestiniană, când este evident ce a făcut Hamas civililor israelieni? Știți că Israelul a primit mult sprijin datorită acestor scene? Vă veți cere scuze pentru ceea ce le-ați făcut civililor israelieni?".

Khaled Mashal: În fiecare război există victime civile

Răspunsul liderului Hamas a fost că organizația "își concentrează rezistența asupra forțelor și soldaților de ocupație", că "orice acuzații de fapte rele sunt fabricații lui Netanyahu" și că "în fiecare război există victime civile, dar Hamas nu este responsabil pentru ele".

"Dragă soră, iartă-mă...națiunile nu se eliberează ușor. Rușii au sacrificat 30 de milioane de oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a-i elibera de atacul lui Hitler...”, spune liderul Hamas, care face, apoi, o listă a masacrelor săvârșite în istorie.

Întrebat despre ostaticii aflați în mâinile Hamas, el a răspuns că "nu sunt ostatici, ci prizonieri".

Mashal a respins apelurile de a evacua nordul Fășiei Gaza sau de a căuta refugiu în afara teritoriului. "Refuzăm să părăsim Gaza. Deplasarea oamenilor din Gaza, dacă va avea loc, va dăuna Egiptului și Iordaniei", a spus liderul Hamas. Întrebat unde ar trebui să meargă civilii palestinieni dacă Israelul invadează, Mashal a spus "Allah îi va proteja".

Pe 7 octombrie, bărbați, femei și copii de toate vârstele au fost uciși cu brutalitate de teroriști Hamas, în scene care au îngrozit Israelul și lumea. Victimele au fost împușcate, înjunghiate, torturate, violate și arse de vii. Aproximativ 1.400 de israelieni au fost confirmați morți, dintre care aproximativ 1.000 ar fi fost civili neînarmați. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Vă cereți scuze pentru ce le-ați făcut civililor israelieni?" Lider Hamas, încolțit în direct de o jurnalistă Al Arabiya