Antena Meniu Search
x

Video Valul de aer polar pune stăpânire pe Europa. Ţara în care termometrele au coborât la -10 grade Celsius. Avertizare de gheaţă în Anglia

Zăpada şi frigul extrem au pus stăpânire pe Europa. În mai multe zone din Marea Britanie a început să ningă, temperaturile sunt scăzute, iar şoferii sunt avertizaţi că pe drumuri este polei. În Franţa, termometrele arătă şi minus 10 grade Celsius. Ninsoarea nu i-a ratat nici pe vecinii noştri. Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis o atenţionare de călătorie în Republica Moldova, din cauza faptului că ţara se află sub o masă de aer polar.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 10:18

Vezi și

După zile întregi de ploi, Marea Britanie se confruntă acum cu ninsorile. Temperaturile scad drastic, ajungând până la minus 9 grade Celsius în Scoţia. În acest context, meteorologii au emis o avertizare de gheaţă în sudul Angliei, dar şi în Ţara Galilor, unde temperaturile nu au depăşit minus 6 grade. Mai mult, la Londra, primarul a activat planul de urgenţă pentru persoanele fără adăpost.

Franţa se confruntă cu un val de frig extrem. 40 de departamente se află acum sub cod galben. 

Localnic: M-am pregătit pentru asta, deci ar trebui să fiu bine. 

Localnic: Ce nu a fost normal a fost faptul că s-au înregistrat 15 grade celsius de Crăciun. Acum e frig! E bine, pentru că e iarnă. 

Zonele în care termometrele ating -10 grade

Cel mai frig este în nord unde termometrele arată aproape minus 10 grade Celsius. Situaţia este îngrijorătoare mai ales pentru oamenii străzii, care vor fi primiţi în adăposturi pentru a se putea feri de ger. 

Morgan Duboc, asistent social: Vom ţine deschis de la 12 până la 16. Avem şi posibilitatea de a deschide clădirea în zilele în care este, în mod normal, închisă. 

5 persoane blocate într-o peşteră, în Slovenia

În Slovenia, cele cinci persoane blocate în peşteră timp de două nopţi au fost salvate. Operaţiunea a fost posibilă după ce apele s-au retras, iar echipele de scafandri au putut ajunge cu succes la ei. Sâmbătă, în urma ploilor abundente, apa a crescut brusc în interiorul peșterii şi grupul nu a mai putut ieşi însă au primit alimentele necesare şi un cort încălzit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Valul de aer polar pune stăpânire pe Europa. Ţara în care termometrele au coborât la -10 grade Celsius. Avertizare de gheaţă în Anglia