Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vânătoarea de terorişti continuă în Franţa

Chiar dacă fraţii care au omorât 12 oameni în atacul de la Charlie Hebdo au fost împuşcaţi mortal aseară în urma unei operaţiuni în forţă

de Redactia Observator

la 10.01.2015 , 09:09

Chiar dacă fraţii care au omorât 12 oameni în atacul de la Charlie Hebdo au fost împuşcaţi mortal aseară în urma unei operaţiuni în forţă

Cu câteva ore înainte un apropiat al lor a luat ostatici 20 de oameni, într-un magazin evreiesc, împreună cu iubita sa şi le-a cerut poliţiştilor să-i lase pe cei doi fraţi să fugă. Dar trupele de elită au decis să atace ambele fortăreţe ale teroriştilor în acelaşi timp.

Din păcate pe patru dintre ostatici nu i-au putut salva. Iar o teroristă a reuşit să scape.

Vezi și

După patru ore de teroare, trupele speciale au năvălit în magazinul evreiesc din Porte de Vincennes , unde erau ţinuţi ostatici 20 de oameni.

Amedy Coulibaly, un cunoscut al fraţilor Kouachi, care a împuşcat mortal o poliţistă joi de dimineaţă, şi iubita sa, Hayat Boumeddiene îi ţineau prizonieri pe angajaţii şi clienţii magazinului. Le-au cerut forţelor de elită să se retragă din jurul tipografiei în care se baricadaseră fraţii Cherif şi Said ca să nu înceapă să-i omoare pe oameni.

Din investigaţie, în special din interceptările telefonice, reiese că soţia lui Cherif Kouachi a sunat-o de mai bine de 500 de ori pe partenera lui Amedy Coulibaly, Hayat Boumeddiene, ceea ce indică o legătură puternică şi permanentă între cele două cupluri.

Fără ştirea teroristului şi iubitei acestuia şi poliţiştii îşi coordonau acţiunile cu ajutorul informaţiilor primite de la câţiva ostatici care s-au ascuns în camera frigorifică a magazinului. În jurul orei 19 au dat atacul final.

Amedy a fost răpus de gloanţele poliţiştilor. Iubita sa a scăpat nevătămată şi s-a strecurat printre ostaticii care au fugit disperaţi din magazin.

În magazinul pe care l-a ocupat împreună cu iubitul ei, poliţiştii au găsit patru ostatici morţi.

În acelaşi timp şi în Dammartin-en-Goële au început să se audă focuri de armă şi explozii. Poliţiştii atacau tipografia în care erau fraţii Kouachi. În vreme ce trupele speciale năvăleau în clădire, mai multe elicoptere survolau zona. În scurt timp un convoi de ambulanţe se apropia în grabă de tipografie. În acel moment toţi şi-au dat seama că gloanţele şi-au atins ţinta.

Cei doi fraţi au fost ucişi. În clădire se afla şi un civil, despre care teroriştii nu ştiau. Acesta a scăpat nevătămat.

Vânătoarea de terorişti nu s-a terminat. Franţa rămâne la cel mai înalt grad de alertă. 20 de oameni au murit în valul de atentate început miercuri. Patru oameni de rând, zece jurnalişti, trei poliţişti. Şi trei terorişti. Al patrulea este în continuare liber. Zeci de mii de poliţişti sunt pe urmele sale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Vânătoarea de terorişti continuă în Franţa