Meniu LIVE
Search
x

Varianta Omicron, dominantă în Portugalia. Număr record de cazuri în ultimele 11 luni

Varianta Omicron a devenit dominantă în Portugalia, în timp ce țara a înregistrat vineri un record de cazuri noi de Covid-19. În 24 de ore au fost raportate cele mai multe cazuri de la sfârșitul lunii ianuarie, a anunțat Direcția Generală de Sănătate (DGS).

De Ovidiu Cojocaru la 25.12.2021, 17:18

„Varianta Omicron este deja dominantă în Portugalia”, cu un număr de cazuri „estimat la 61,5% pe 22 decembrie” , potrivit unui comunicat de presă al DGS care precizează, însă, că mortalitatea și spitalizările la terapie intensivă rămân „în parametrii normali”, scrie Le Figaro

Vineri, 24 decembrie, Portugalia a înregistrat 11 decese și 12.943 de cazuri noi în 24 de ore, un record din 29 ianuarie. Țara a fost lovită la începutul anului de un val violent de infectării care a copleșit serviciile sanitarei la acea vreme.

Restricţii pentru portughezi

Pentru a face față acestei creșteri a contaminării, Portugalia a adoptat o serie de noi măsuri de control al epidemiei, inclusiv, în special, munca la distanță obligatorie, prezentarea unui test pentru a participa la un spectacol sau la un eveniment sportiv, precum și închiderea barurilor și cluburilor de noapte. Guvernul a reintrodus deja mai multe măsuri de control al sănătății la începutul lunii decembrie pentru a extinde utilizarea măștilor, a certificatelor de vaccinare și a testelor de screening.

Portugalia, una dintre țările cu una dintre cele mai mari rate de acoperire a vaccinării din lume, solicită, de asemenea, un test negativ pentru călătorii care sosesc pe teritoriul său, inclusiv pentru cei care sunt vaccinați.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Varianta Omicron, dominantă în Portugalia. Număr record de cazuri în ultimele 11 luni

Breaking News

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei