Antena Meniu Search
x

Varianta Omicron, dominantă în Portugalia. Număr record de cazuri în ultimele 11 luni

Varianta Omicron a devenit dominantă în Portugalia, în timp ce țara a înregistrat vineri un record de cazuri noi de Covid-19. În 24 de ore au fost raportate cele mai multe cazuri de la sfârșitul lunii ianuarie, a anunțat Direcția Generală de Sănătate (DGS).

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 25.12.2021, 17:18

Portugalia a înregistrat ieri un număr record de cazuri
Portugalia a înregistrat ieri un număr record de cazuri - Shutterstock

„Varianta Omicron este deja dominantă în Portugalia”, cu un număr de cazuri „estimat la 61,5% pe 22 decembrie” , potrivit unui comunicat de presă al DGS care precizează, însă, că mortalitatea și spitalizările la terapie intensivă rămân „în parametrii normali”, scrie Le Figaro

Vineri, 24 decembrie, Portugalia a înregistrat 11 decese și 12.943 de cazuri noi în 24 de ore, un record din 29 ianuarie. Țara a fost lovită la începutul anului de un val violent de infectării care a copleșit serviciile sanitarei la acea vreme.

Restricţii pentru portughezi

Pentru a face față acestei creșteri a contaminării, Portugalia a adoptat o serie de noi măsuri de control al epidemiei, inclusiv, în special, munca la distanță obligatorie, prezentarea unui test pentru a participa la un spectacol sau la un eveniment sportiv, precum și închiderea barurilor și cluburilor de noapte. Guvernul a reintrodus deja mai multe măsuri de control al sănătății la începutul lunii decembrie pentru a extinde utilizarea măștilor, a certificatelor de vaccinare și a testelor de screening.

Portugalia, una dintre țările cu una dintre cele mai mari rate de acoperire a vaccinării din lume, solicită, de asemenea, un test negativ pentru călătorii care sosesc pe teritoriul său, inclusiv pentru cei care sunt vaccinați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Varianta Omicron, dominantă în Portugalia. Număr record de cazuri în ultimele 11 luni