Antena Meniu Search
x

Varianta Omicron se poate manifesta şi la nivelul pielii. Cele 6 simptome pe care nu trebuie să le ignori

Noua tulpină a coronavirusului, varianta Omicron, poate lăsa urme şi pe piele. Experţii britanici au identificat şase simptome pe care nu trebuie să le ignori: pot arăta că eşti infectat cu Omicron.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 16:47

Varianta Omicron se poate manifesta şi la nivelul pielii. Cele 6 simptome pe care nu trebuie să le ignori
- Profimedia

De la apariţia variantei Omicron, medicii britanici care au tratat astfel de pacienţi, au identificat o serie de simptome precum tuse persistentă, febră ridicată, pierderea mirosului sau durere de cap. Printre acestea s-au strecurat şi o serie de simptome care apar pe piele.

Cele şase simptome care nu trebuie ignorate

Un prim simptom ar fi pielea palidă sau albastră. Asta înseamnă că nivelul de oxigen din sânge este scăzut, iar infecţia cu Omicron este prezentă în corp. Potrivit medicilor englezi, citaţi de The Sun, acesta este "un semn de urgenţă" şi trebuie cerut ajutor de specialitate imediat. Acest simptom este asociat şi cu dificultăţi de respiraţie, oboseală acută şi presiune ridicată la nivelul pieptului. Un al doilea simptom este urticaria. Poate să apară ca o erupţie cutantă sau sub formă de umflături la nivelul pielii însoţite de o senzaţie accentuată de mâncărime. Un al treilea simptom se asemeană foarte mult cu o erupţie cutanată care apare cel mai frecvent pe coate, genunchi sau pe mâini, iar zonele respectiv par că "ard". Medicii englezi spun că cel mai des acest simptom a apărut cu precădere la copii.

Un al patrulea simptom este aşa-numitul "covid de picioare". În acest caz, degetele picioarelor sunt roşii, inflamate şi uneori apar şi erupţii cutanate. În cazuri rare, acest simptom a apărut şi la degetele de la mâini care pot fi roşii sau violet. Aceasta afecţiune poate dura câteva săptămâni sau chiar luni. Acesta a fost un simptom cheie şi pentru varianta Alpha a Covid-19. Un al cincilea simptom este cel al buzelor reci sau crăpate. Pacienţii pot confunda acest simptom cu o simplă răceală. Cel de-al şaselea simptom este apariţia unor eczeme pe gât sau pe piept. Specialiştii recomandă ca la apariţia unor astfel de simptome să fie contact imediat medicul de familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Varianta Omicron se poate manifesta şi la nivelul pielii. Cele 6 simptome pe care nu trebuie să le ignori