Antena Meniu Search
x

Veşti bune pentru România. Aderarea la Schengen este pe agenda Consiliului JAI din decembrie. Cum s-ar putea înclina balanţa în favoarea noastră

Veşti încurajatoare pentru ţara noastră! Aderarea României la spaţiul Schengen este, din nou, pe agenda provizorie a Consiliului JAI din 5 Decembrie.     

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 08:16

Vezi și

Deşi au fost mai multe presiuni din partea comisiei europene, dar şi a Parlamentului European, Austria spune în continuare un NU ferm pentru extinderea Schengen. Cu toate acestea, mâine au loc alegeri în Olanda, ceea ce ar putea schimba puţin situaţia în cazul în care vor câştiga partidele europene, iar astfel, Austria ar rămâne singurul stat ce se opune aderării României la Schengen.

Austria are în continuare probleme cu migraţia ilegală şi chiar cere intensificarea protecţiei frontierelor externe. Încă din anul 2011, ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile, iar faptul ca nu face deja parte din spatiul de libera circulatie costa tara noastra cel putin 2 la suta din PIB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Veşti bune pentru România. Aderarea la Schengen este pe agenda Consiliului JAI din decembrie. Cum s-ar putea înclina balanţa în favoarea noastră