Antena Meniu Search
x

Video Vești bune pentru românii din Spania, care lucrează în menaj sau îngrijesc persoane în etate. Lucrătorii casnici vor avea dreptul la șomaj

Spania vine cu o veste bună pentru lucrătorii casnici, inclusiv o multitudine de români care muncesc în peninsulă și cărora le va acorda dreptul de şomaj! 

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 18:19

Vezi și

Informaţia este o mană cerească pentru miile de conaționali care lucrează în menaj sau îngrijesc persoane în etate în Peninsula Iberică şi care, după ce li se termină contractul sau erau concediați, abia reuşeau să mai trăiască de pe o zi pe alta.

Lucrătorii casnici din Spania vor primi dreptul la șomaj

Acum, această problemă a dispărut. În plus, angajarea se va face în baza unui contract între părţi, care menţionează condiţiile de repartriere a acestora, dar şi egalitatea de tratament comparativ cu lucrătorii casnici spanioli. De asemenea, românii vor putea încheia un acord inclusiv asupra adresei de reşedinţă, dar şi a concediilor de odihnă pe care şi le pot lua într-un an.

Înaintea de apariţiei acestei legi, lucrătorii casnici din Spania nu beneficiau de indemnizaţie de şomaj şi aveau drepturi restrânse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Vești bune pentru românii din Spania, care lucrează în menaj sau îngrijesc persoane în etate. Lucrătorii casnici vor avea dreptul la șomaj