Antena Meniu Search
x

Viaţa nevaccinaţilor în Austria, după intrarea în lockdown. Carina, profesoară de yoga, simte că oamenii au devenit duşmani

Jurnal de lockdown, din inima uneia dintre cele mai cunoscute capitale europene. Carina, o profesoară de yoga nevaccinată din Viena, a povestit cum e viaţa "proscrişilor" - aşa cum i-a descris ea pe cei care refuză să se imunizeze anti-COVID. Până acum, aproximativ 65% din populaţia ţării s-a vaccinat, aceasta fiind una din cele mai mici rate înregistrate în vestul Europei.

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 22:59

Carina este o profesoară de yoga din Viena care nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului şi nici nu doreşte să facă acest lucru în viitor. Aşa că a intrat în lockdown, alături de aproximativ două milioane de cetăţeni austrieci nevaccinaţi. Nu are voie să iasă din casă decât cu motive bine întemeiate, până la magazinul alimentar sau la locul de muncă, iar de mers la restaurante şi cafenele nici nu se pune problema. Tânăra a povestit pentru BBC cum e viaţa în lockdown.

Femeia spune că nu înţelege care e raţionamentul din spatele deciziei autorităţilor austriece, iar noile restricţii o întristează. "Mă plimbam pe lângă nişte cafenele, azi dimineaţă. Este puţin ciudat să priveşti înăuntru, pe geam, şi să ştii că nu poţi intra. Te face să te simţi pur şi simplu exclus, un proscris", povesteşte Carina. "Sunt unul dintre acei oameni care au fost transformaţi în duşmani" ai vaccinaţilor, adaugă ea. "Nu vreau ca nimeni să se îmbolnăvească. Am grijă. Mă testez. Nu sunt supusă unui risc mare de COVID-19 şi simt că e o decizie personală. Îi înţeleg pe cei care se vaccinează, dar şi pe cei care nu fac acest lucru."

Austria are o rată de vaccinare de 65%

În mai multe zone din ţară au fost organizate proteste împotriva restricţiilor impuse pentru persoanele nevaccinate. Poliţiştii din Austria au anunţat că au îndesit controalele în spaţiile publice, solicitând trecătorilor să prezinte certificatele verzi ce atestă vaccinarea anti-COVID. Până acum, aproximativ 65% din populaţia ţării s-a vaccinat, aceasta fiind una din cele mai mici rate înregistrate în vestul Europei. Iar Austria se confruntă acum cu un val puternic al pandemiei, cu o rată record de infectări zilnice. Între timp, la centrele de vaccinare s-au format cozi impresionante, iar specialiştii în sănătate publică speră ca rata vaccinării să crească astfel la 80%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Viaţa nevaccinaţilor în Austria, după intrarea în lockdown. Carina, profesoară de yoga, simte că oamenii au devenit duşmani