Antena Meniu Search
x

Viena încearcă să-și revină după atacul armat soldat cu patru morți și 22 de răniți. VIDEO

Viena, oraşul cel mai sigur din Europa, se clatină după ce a ajuns ţinta unui atac terorist. Autorităţile încearcă acum să calmeze populaţia. Sute de poliţişti, soldaţi, militari vor să facă din nou un oraş sigur. Până acum 14 oameni au fost reţinuţi, iar descinderile continuă. Oficialii au declarat că ar fi vorba de un singur atacator, chiar dacă a acţionat în şase puncte din oraş, aproape simultan. Poliţia elveţiană a arestat doi tineri care ar fi prieteni cu individul.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 04.11.2020, 09:25

Vezi și
  • Atacatorul de la Viena avea 20 de ani.
  • Alte 14 persoane sunt cercetate pentru eventuale legături cu atacul de la Viena.

Piaţa Stephansplatz din Viena. Ora 22. Sute de poliţişti, militari, soldaţi înarmaţi cu muniţie de război patrulează pe străzile din inima Europei. Vor să aducă din nou sentimentul de siguranţă pentru populaţia care trăieşte zile de coşmar. 

Odată cu lăsarea întunericului, în centrul Vienei nu mai vezi picior de om. Sunt foarte mulţi poliţişti, soldaţi care patrulează pe fiecare stradă în parte pentru a se asigura într-un fel sau altul că lucrurile nu vor degenera în orele imediat următoare. 

Austria a ţinut ieri un moment de reculegere. Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele austriac Alexander Van der Bellen au adus coroane de flori şi au aprins lumânări, în semn de omagiu pentru cei care şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist. Patru oameni nevinovaţi au murit. Alţi 22 sunt răniţi. Atacatorul a murit şi el într-un schimb de focuri cu Poliţia. 

Au fost făcute nu mai puţin de 18 percheziţii, iar 14 persoane sunt reţinute. De altfel, poliţia elveţiană a arestat doi bărbaţi, în oraşul Winterthur, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. 

Se bănuieşte că sunt prieteni cu atacatorul din Viena. Însă, oficialii austrieci au declarat că dovezile adunate până acum nu indică faptul că ar fi mai mulţi suspecţi. 

Karl Nehammer, ministrul austriac de Interne: În acelaşi timp, videoclipurile evaluate până în prezent nu indică un al doilea infractor. Dar evaluarea nu este încă completă, nu putem spune încă în mod definitiv câţi autori sunt responsabili de fapt pentru infracţiune. 

Martori ai tragediei au fost şi mulţi români. 

Mariana, româncă din Viena: În 19 ani nu am simţit frica în acest oraş. A fost o noapte de teroare! 

Luciana, româncă stabilită în Viena: Până la patru dimineaţa nu am putut să adorm. Pur şi simplu stăteam în pat şi tremuram de frică pentru că mă gândeam că pot intra oricând peste noi în casă! 

În memoria victimelor, au fost decretate trei zile de doliu naţional. 

Atacatorul are 20 de ani şi era născut în Austria, însă avea origini în Macedonia de Nord. Înainte de a porni la atac, a pus pe Instagram o fotografie cu cele trei arme care au fost găsite asupra lui - un pistol, o macetă şi o armă semi-automată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Viena încearcă să-și revină după atacul armat soldat cu patru morți și 22 de răniți. VIDEO