Antena Meniu Search
x

Video Vincent „Jetman” Reffet, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi talentaţi cascadori din lume, a murit

Unul dintre cei mai îndrăgiţi şi talentaţi cascadori din lume a murit în timpul unui zbor de antrenament.

de Redactia Observator

la 18.11.2020, 21:06

Vezi și
  • Pasiunea pentru acest sport i-a fost însuflată de părinţi, la rândul său paraşutişti.
  • Aceştia şi-ar fi dorit însă ca Vincent să aleagă o altă carieră.

De-a lungul carierei sale, francezul Vincent Reffet a sărit de pe Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire la nivel global şi a devenit faimos pentru zborurile sale deasupra Alpilor şi Golfului cu un echipament similar unui Jet Pack.

Aceasta este cascadoria care i-a adus francezului recordul pentru cel mai mare salt cu paraşuta de pe un punct fix. Săritura de pe cea mai înalta clădire din lume, Burj Khalifa, l-a propulsat pe Vincent Reffet în rândul paraşutiştilor de top din lume.

Temerarul a vrut însă întotdeauna să testeze limitele umane. Sistemul de propulsie individuală inventat de aviatorul Yves Rossi a fost cel care i-a permis francezului să îşi îndeplinească visul de a zbura liber oriunde în lume. Dispozitivul poate depăşi viteza de 400 de kilometri pe oră.

Vincent Reffet, cascador: Când fac paraşutism am acest sentiment de libertate că pot să mă deplasez oriunde vreau, dar mereu în jos. Cu această maşinărie pot să zbor ca o păsare. Mă simt de parcă pot zbura precum un avion, dar sunt în afara avionului.

Pasiunea pentru acest sport i-a fost însuflată de părinţi, la rândul său paraşutişti. Aceştia şi-ar fi dorit însă ca Vincent să aleagă o altă carieră.

Vincent Reffet, cascador: Am aterizat lângă tatăl meu şi am văzut-o pe mama cum aleargă spre mine. M-a îmbrăţişat după care mi-a spus:"Te rog, fiule, spune-mi că nu ţi-a plăcut." Din fericire pentru ei mi-a plăcut la nebunie.

La 36 de ani, aripile lui Vincent Reffet s-au frânt. Tallentatul cascador a murit în timpul unui zbor de antrenament deasupra Emiratului Dubai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vincent „Jetman” Reffet, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi talentaţi cascadori din lume, a murit