Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin şi-a adus "servieta nucleară" la înmormântarea lui Vladimir Jirinovski. Acesta dezvăluise data exactă a invadării Ucrainei

Vladimir Putin a adus "servieta nucleară" la înmormântarea politicianului rus Vladimir Jirinovski. Ceremonia funerară a avut loc vineri, în Catedrala din Moscova, în vreme ce luptele continuă în Ucraina în cea de-a 44-a zi de război.

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 17:48

Vladimir Putin, cu "servieta nucleară"
Vladimir Putin, cu "servieta nucleară" - Profimedia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi-a făcut apariţia la înmormântarea politicianului Vladimir Jirinovski însoţit de un bărbat în costum negru. Acesta îl urma pe liderul de la Kremlin la câţiva paşi distanţă, cărând un obiect care le-a dat fiori multora: "servieta nucleară", care poate declanşa în orice moment un atac devastator. Momentul a fost importalizat şi preluat, ulterior, de presa occidentală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Putin s-ar teme de un posibil asasinat

Mulţimea a păstrat distanţa faţă de preşedintele rus, care a adus un omagiu lângă sicriul lui Vladimir Jirinovski, decedat de COVID la 75 de ani. Acesta s-a închinat şi a depus un buchet de trandafiri roşii lângă coşciug. Potrivit Daily Mail, gestul oamenilor arată că Putin se teme de o eventuală tentativă de asasinat. De altfel, luna trecută au apărut informaţii potrivit cărora liderul de la Kremlin şi-a concediat întregul personal, pentru a evita să fie otrăvit. Jurnalistul Craig Copetas susţine că 1.000 de persoane au fost date afară de la Kremlin, iar potrivit publicației The Daily Beast, Vladimir Putin are oameni care îi gustă din mâncare înainte de a o consuma.

Pe acelaşi subiect

Cine a fost Vladimir Jirinovski

Politicianul rus Vladimir Jirinovski a murit la 75 de ani, bolnav de COVID-19. Coronavirusul i-ar fi fost fatal, deşi s-a vaccinat de 8 ori începând cu luna ugust a anului 2020. Jirinovski dezvăluise anterior data exactă a declanşării invaziei ruse în Ucraina. Pe 27 decembrie a prezis că 2022 ”nu va fi un an paşnic, ci va fi anul în care Rusia va redeveni o putere”. A fost internat în stare gravă, pe 2 februarie, la şase săptămâni după acest anunţ. 

Un politician vocal, dar nu împotriva lui Putin, Jirinovski a fost o figură majoră a vieţii politice ruse după căderea fostei Uniuni Sovietice, în 1991, relatează news.ro. El a candidat în aproape toate alegerile prezidenţiale din Rusia modernă, iar Partidul său Liberal Democrat (LDPR, extremă dreapta) a fost reprezentat mereu în instanţe locale şi naţionale. Diatribele, impulsurile războince şi apariţiile sale improbabile sunt cele care rămân în memoria ruşilor - între altele aruncarea apei dintr-un pahar într-o dezbatere, insultarea adversarului sau bătăi în sediul Parlamentului cu un deputat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin şi-a adus "servieta nucleară" la înmormântarea lui Vladimir Jirinovski. Acesta dezvăluise data exactă a invadării Ucrainei