Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a semnat un nou decret. Ucrainenii: "Transformă ocupația în anexare"

Vladimir Putin accelerează procesul de acordare a cetățeniei ruse locuitorilor din regiunile ocupate de ruşi Herson și Zaporojie. Război Rusia - Ucraina, ziua 91 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 17:29

Vladimir Putin a semnat un nou decret. "Transformă ocupația în anexare"
Vladimir Putin a semnat un nou decret. "Transformă ocupația în anexare" - Profimedia

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat miercuri un decret prin care se simplifică procesul de acordare a cetățeniei ruse locuitorilor din regiunile Herson și Zaporojie, ocupate de ruși, relatează The Guardian. 

Decretul extinde un sistem disponibil din 2019 pentru rezidenții din zonele controlate de separatiștii susținuți de ruși în regiunile Donețk și Lugansk pentru a obține cetățenia și pașapoartele ruse. Solicitanții nu trebuie să fi locuit în Rusia, nu trebuie să prezinte dovezi de fonduri suficiente sau să treacă un test de limba rusă.

Regiunea de sud, Herson, se află sub controlul deplin al trupelor ruse, în timp ce regiunea de sud-est Zaporojie este controlată parțial de Moscova. Moscova a spus că ambele regiuni ar putea deveni parte a Rusiei.

Deputatul ucrainean Ivanna Klympush-Tsintsadze susţine că decretul lui Putin "transformă ocupația în anexare" și a acuzat forțele ruse că "mai întâiau distrus, apoi ne-au furat teritoriile și oamenii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a semnat un nou decret. Ucrainenii: "Transformă ocupația în anexare"