Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vladimir Putin, şoferul lui Kim Kim Jong Un. Preşedintele Rusiei s-a urcat la volanul unei limuzine Aurus şi l-a plimbat pe liderul nord coreean

Vladimir Putin şi Kim Jong Un au oferit mai multe momente bizare în timpul vizitei liderului Rusiei la Phenian. Mai întâi, cei doi nu s-au putut pune de acord care dintre ei să intre primul în limuzina oficială. Apoi, au ieşit amândoi pe trapa unei limuzine în timpul unei parade.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 16:46

Ultimul moment de acest gen s-a petrecut după ce Vladimir Putin s-a urcat la volanul unei limuzine Aurus, producţie rusească, şi s-a oferit să fie şoferul lui Kim Kim Jong Un. Liderul nord-coreean s-a urcat pe scaunul din dreapta, iar bodyguardzii celor doi au ocupat locurile din spate. Apoi, cei doi lideri au făcut schimb de locuri şi Kim Jong Un a trecut la volan.

Captura RIA

Putin şi Kim Jong Un au semnat un acord de parteneriat strategic

Vezi și

Vladimir Putin și Kim Jong Un au semnat un nou Acord de parteneriat strategic, document care va sta la baza relațiilor dintre Rusia și Coreea de Nord pentru mulți ani de acum înainte, anunţă presa rusă. Textul documentului nu a fost încă publicat. "Acordul de parteneriat cuprinzător semnat astăzi prevede, printre altele, acordarea de asistență reciprocă în cazul unei agresiuni împotriva uneia dintre părți", a declarat Putin care a mai transmis că "Rusia nu exclude dezvoltarea cooperării tehnico-militare cu Coreea de Nord".

Preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat miercuri, la Phenian, un acord de parteneriat strategic. Conţinutul documentului nu a fost încă publicat oficial, dar presa rusă scrie că prevede extinderea cooperării, inclusiv în domeniul militar. SUA şi aliaţii lor au acuzat Coreea de Nord că a furnizat muniţie şi rachete Rusiei pentru războiul din Ucraina şi se tem că vizita lui Putin ar putea duce la noi livrări.

"Atât Rusia, cât şi Coreea (de Nord) urmăresc o politică externă independentă şi nu acceptă limbajul şantajului şi al diktatului", a mai avertizat el. "Rusia nu exclude dezvoltarea cooperării tehnico-militare cu Coreea de Nord" a transmis preşedintele rus. Liderul rus a mai spus şi că regimul de sancțiuni al Consiliului de Securitate al ONU împotriva Coreei de Nord lansat de Statele Unite trebuie revizuit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Vladimir Putin, şoferul lui Kim Kim Jong Un. Preşedintele Rusiei s-a urcat la volanul unei limuzine Aurus şi l-a plimbat pe liderul nord coreean