Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Moment bizar între Vladimir Putin și Kim Jong Un. Nu s-au putut înțelege care să intre primul într-o limuzină

Întâlnire de gradul zero în Coreea de Nord. După 24 de ani, Vladimir Putin s-a dus în vizită în ţara comunistă, cunoscută pentru afinitatea faţă de arme nucleare şi discursuri anti-occidentale. Şeful NATO se teme că ambele ţări îşi vor acorda sprijin reciproc în lupta împotriva Vestului. După, liderul de la Kremlin își va continua turneul asiatic cu o vizită în Vietnam.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 07:49

Vladimir Putin și Kim Jong Un în Phenian Moment bizar între Vladimir Putin și Kim Jong Un. Nu s-au putut înțelege care să intre primul într-o limuzină - X

Vladimir Putin a ajuns aseară pe aeroportul din Phenian, unde a fost întâmpinat de omologul şi vechiul său prieten, Kim Jong Un. Liderul de la Kremlin a avut parte de o primire călduroasă: Kim Jong Un l-a îmbrăţişat. Putin a venit însoțit de mai mulți oficiali, printre care viceprim-ministrul Denis Mantrurov și ministrul de externe Serghei Lavrov. 

Întâlnirea nu a fost lipsită de momente comice. Cei doi șefi de stat nu s-au putut înțelege, preț de câteva secunde, care să intre primul într-o limuzină. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Capitala Coreei de Nord a fost plină de Putin înainte de sosirea preşedintelui Rusiei

Pe acelaşi subiect

Portretele lui şi steagul Rusiei au împânzit Phenianul. În presa de partid, "Ţarul de la Kremlin" a publicat un articol în care spune clar liantul dintre cele două ţări: lupta cu inamicul comun Statele Unite. Putin a ajuns în Coreea comunistă după altă vizită care a dat fiori - cea din Beijing. Dovadă că Moscova este tot mai dependentă de sprijinul aliaţilor Xi Jinping şi Kim Jong-un, crede şeful NATO.  

"China este cel mai mare susţinător al efortului de război al Rusiei în Europa, în Ucraina. Iranul şi Coreea de Nord ajută efortul de război al Rusiei în Ucraina. Fac front comun şi ne provoacă", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Coreea de Nord i-a trimis lui Putin cinci milioane de obuze de artilerie şi zeci de rachete balistice cu care armata rusă cotropeşte Ucraina. La schimb, a primit alimente, combustibil şi informaţii pentru programul spațial. Cei doi preşedinţi s-au întâlnit şi anul trecut, în septembrie, în Rusia. Kim Jong-un a inspectat vase de război şi avioane de luptă, iar Putin i-a dăruit o limuzină ca a lui. 

La fel ca Rusia, Coreea de Nord are şi ea ambiţii invadatoare

În ultimele zile, militarii Phenianului au încercat să intre de două ori în Coreea de Sud, dar au fost opriţi cu focuri de avertisment.

"Ceea ce ne preocupă este adâncirea relației dintre aceste două țări. Dar ar putea exista o oarecare reciprocitate aici, care ar putea afecta securitatea în Peninsula Coreeană", a declarat John Kirby, purtător de cuvânt Casa Albă.

Din cauza acestor riscuri, NATO vrea să mărească numărul armelor nucleare gata să fie folosite. Jens Stoltenberg crede că Alianţa va trebui să le înfrunte curând pe cele două mari puteri Rusia şi China. Marea Britanie este prima care va lua măsuri - va accepta pe teritoriul ei încă 80 de focoase americane, ca să ajungă la 260.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Moment bizar între Vladimir Putin și Kim Jong Un. Nu s-au putut înțelege care să intre primul într-o limuzină