Antena Meniu Search
x

Zelenski "este la fel de responsabil pentru război ca și Vladimir Putin", susţine fostul preşedinte brazilian

Fostul președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva susţine că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este la fel de responsabil pentru război ca și omologul său rus, Vladimir Putin, potrivit The Guardian.

de Redactia Observator

la 06.05.2022, 11:42

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Într-un interviu pentru revista Time publicat miercuri, fostul președinte brazilian a spus că este iresponsabil ca liderii occidentali să-l aplaude pe Zelenski, deoarece încurajează războiul în loc să se concentreze pe negocieri cu ușile închise pentru a opri luptele.

“Îl văd pe președintele Ucrainei vorbind la televizor, fiind aplaudat, ovaționat de toți parlamentarii europeni. Tipul ăsta (n.r. Zelenski) este la fel de vinovat pentru război ca si Vladimir Putin”.

Luiz Inacio Lula da Silva (76 de ani) a condus Brazilia în perioada 2003-2010, iar programul său social a scos milioane de brazilieni din sărăcie. El a fost închis pentru acuzaţii de corupţie, care ulterior au fost anulate, ceea ce i-a permis să candideze din nou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Zelenski "este la fel de responsabil pentru război ca și Vladimir Putin", susţine fostul preşedinte brazilian