Antena Meniu Search
x

"Vreau să opresc moartea oamenilor". Scrisoarea unui copil ucrainean, rămas orfan, pentru premierul Boris Johnson

Un copil ucrainean în vârstă de şase ani, care a rămas orfan după ce părinţii lui au fost ucişi în timpul bombardamentelor din oraşul Mariupol, i-a trimis o scrisoare premierului britanic, Boris Johnson.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 29.05.2022, 11:20

Scrisoarea unui copil ucrainean pentru premierul Boris Johnson
Scrisoarea unui copil ucrainean pentru premierul Boris Johnson - Twitter

În mesajul trimis către şeful guvernului de la Londra, Elijah Kostushevych spune că îşi doreşte ca fiecare copil să fie liber de război şi mulţumeşte Marii Britanii pentru tot ajutorul pe care îl oferă ţării sale în această perioadă de criză, scrie Daily Mail.

Iată ce i-a scris copilul lui Boris Johnson

"Vreau ca fiecare copil să fie liber de război. Salutări călduroase pentru toţi copii din Marea Britanie. Vă mulţumim pentru ajutorul acordat. Noi vom învinge! Am o pisică care se numeşte Frosya. Vă trimit şi un steag al Ucrainei pe care l-am desenat. Vreau să opresc moartea oamenilor. Și vreau să joc fotbal la Mariupol", a scris băiatul care a fost salvat de voluntarii ucraineni din blocada rusă și este acum îngrijit de un cuplu în orașul Slovyansk.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O imagine în care copilul ţine scrisoarea în mână a fost distribuită pe reţelele de socializare de ambasadoarea Marii Britanii la Kiev, Melinda Simons. Mesajul micului ucrainean vine în contextul în care forţele din armata rusă continuă să atace regiunea Donbas. Sâmbătă, guvernatorul regiunii ucrainene Luhansk, Serhiy Haidai, a anunțat că în această regiune estică se află aproximativ 10.000 de soldați ruși.

Un purtător de cuvânt din Downing Street a declarat: „Prim-ministrul îi mulțumește foarte mult lui Ilie pentru scrisoarea sa și îl laudă pentru puterea și rezistența sa impresionantă în fața atâtor dificultăți. Sperăm că se va putea întoarce în curând să joace fotbal la Mariupol"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Vreau să opresc moartea oamenilor". Scrisoarea unui copil ucrainean, rămas orfan, pentru premierul Boris Johnson