Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un vulcan din Noua Zeelandă a erupt cu forţă peste turiştii aflaţi în vacanţă (Video)

Un paradis turistic s-a transformat într-o clipă în infern! Cel mai activ vulcan din Noua Zeelandă a erupt cu forţă peste zeci de oameni aflaţi în vacanţă. Cinci au murit şi 20 au fost salvaţi, însă 27 de turişti sunt încă dispăruţi.

de Redactia Observator

la 09.12.2019 , 22:07

Un paradis turistic s-a transformat într-o clipă în infern! Cel mai activ vulcan din Noua Zeelandă a erupt cu forţă peste zeci de oameni aflaţi în vacanţă. Cinci au murit şi 20 au fost salvaţi, însă 27 de turişti sunt încă dispăruţi. Nimeni nu se poate apropia de ei, pentru că o nouă erupţie e iminentă, iar norul de cenuşă s-a ridicat până la trei mii de metri înălţime. 

Cel mai activ vulcan din Noua Zeelandă a erupt cu o forţă uriaşă. Zeci de turişti au fugit într-un suflet înapoi spre vapoare, în timp ce norul gros de cenuşă cuprindea insula. 

Iată-i în timp ce încearcă, disperaţi, să urce pe o barcă acoperită de cenuşă, în timp ce un elicopter care i-ar fi putut salva este blocat la sol. Sunt scene ca în Pompeii. De pe un vapor ce tocmai plecase de pe insulă, zeci de alţi turişti sunt martori.

Vezi și

23 de oameni au fost salvaţi de pe insulă şi duşi de urgenţă la spital cu arsuri şi intoxicaţie cu fum. Despre soarta altor zeci nu se ştie deocamdată nimic. De teama unei noi erupţii, salvatorii nu se pot apropia de vulcan decât în zbor.

O fotografie surprinde câţiva turişti în craterul vulcanului cu un minut înainte de erupţie. Era ora locală 14.10.

Cel puţin 30 dintre ei sunt pasageri australieni de pe vasul de croazieră "Ovation of the seas", aflaţi într-o excursie de o zi pe insula vulcanică. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti nu are informaţii despre români aflaţi în zonă.

Insula albă sau Whakaari se află la 50 de kilometri de insula nordică a Noii Zeelande şi este o destinaţie turistică foarte frecventată. Ultima erupţie a avut loc în 2016, dar nimeni nu a fost atunci rănit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un vulcan din Noua Zeelandă a erupt cu forţă peste turiştii aflaţi în vacanţă (Video)