Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vulcanul Ibu din Indonezia, aflat pe "Inelul de foc" al Pacificului, a început să erupă. Locuitorii din 7 sate, evacuați

Mai multe localități de pe o insulă indoneziană au fost evacuate din cauza unui vulcan care a început să erupă. Erupția a început în noaptea de sâmbătă spre duminică. Indonezia se află pe "Inelul de foc" al Pacificului și are 127 de vulcani activi.

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 09:56

Vulcanul Ibu din Indonezia erupe
Vulcanul Ibu din Indonezia erupe - Profimedia

Vulcanul Ibu de pe îndepărtata insulă indoneziană Halmahera a erupt spectaculos, aruncând în aer un nor de cenușă gri. Locuitorii din șapte sate de pe o rază de șapte kilometri au fost evacuați, au declarat autoritățile duminică, potrivit Reuters.

O echipă comună formată din polițiști, militari și pompieri a fost trimisă în zonă pentru a-i muta pe localnici. Aceștia au fost cazați în corturi pe parcursul nopții, relatează Mediafax.

Indonezia s-a confruntat cu mai multe erupții vulcanice în ultimele săptămâni. De altfel, activitatea vulcanică nu reprezintă o surpriză, țara insulară find așezată pe o zonă foarte activă.

Articolul continuă după reclamă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Vulcanul Ibu din Indonezia, aflat pe "Inelul de foc" al Pacificului, a început să erupă. Locuitorii din 7 sate, evacuați