Antena Meniu Search
x

Washingtonul vinde muniţie şi piese de schimb Taiwanului, în valoare de 440 de milioane $

Statele Unite au anunţat joi vânzarea de muniţie şi piese de schimb către Taiwan în valoare de 440 de milioane de dolari, ca parte a sprijinului lor pentru această insulă autonomă revendicată de China, scrie Agerpres.
 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 30.06.2023, 09:10

Washingtonul vinde muniţie şi piese de schimb în valoare de 440 de milioane $ Taiwanului
Washingtonul vinde muniţie şi piese de schimb în valoare de 440 de milioane $ Taiwanului - Profimedia Images

Această vânzare de armament de dimensiuni modeste nu lărgeşte spectrul de arme americane livrate Taiwanului, dar are loc într-un moment în care Washingtonul şi Beijingul încearcă să-şi stabilizeze relaţiile furtunoase.

Într-o notificare către Congres, Departamentul de Stat al SUA a anunţat vânzarea către Taiwan de muniţie pentru tunuri de calibrul 30 mm, în valoare de 332,2 milioane de dolari, şi de piese de schimb pentru armament şi vehicule militare, în valoare de 108 milioane.

Vânzările vor ajuta Taiwanul "să menţină o capacitate defensivă credibilă", dar "nu vor modifica echilibrul militar de bază din regiune", a explicat Departamentul de Stat.

Congresul SUA are dreptul de a refuza această vânzare de arme, dar o astfel de eventualitate este foarte puţin probabilă, în contextul în care majoritatea aleşilor americani fac presiuni ca SUA să-şi sporească sprijinul militar pentru Taiwan în faţa Chinei, notează AFP.

Pe acelaşi subiect

Statele Unite vând de mult timp arme Taiwanului

Statele Unite vând de mult timp arme Taiwanului, recunoscând diplomatic doar China, care consideră insula parte a teritoriului său şi nu exclude să o ia înapoi într-o zi, cu forţa dacă este necesar.

Secretarul de stat american Antony Blinken a efectuat o vizită rară la Beijing la mijlocul lunii iunie, în timpul căreia ambele părţi şi-au păstrat poziţia asupra Taiwanului, sperând totuşi să menţină comunicarea pentru a preveni escaladarea tensiunilor în confruntare armată

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri externe » Washingtonul vinde muniţie şi piese de schimb Taiwanului, în valoare de 440 de milioane $