Antena Meniu Search
x

Website-urile a şapte aeroporturi din Germania, ţinta unor atacuri cibernetice, după ce o defecţiune informatică a lăsat blocaţi mii de pasageri

Asociația aeroportuară ADV a anunțat că website-urile a şapte aeroporturi din Germania au fost, joi, ţinta unor atacuri cibernetice. Incidentul apare la doar o zi după ce o defecţiune informatică majoră la Lufthansa a lăsat blocaţi mii de pasageri, transmite Reuters, citat de News.

de Redactia Observator

la 16.02.2023, 21:35

Zbor anulat
Website-urile a şapte aeroporturi din Germania au fost, joi, ţinta unor atacuri cibernetice - Profimedia

Printre aeroporturile afectate s-au numărat Dusseldorf, Nürnberg şi Dortmund, dar website-urile celor mai mari aeroporturi ale Germaniei, din Frankfurt, München şi Berlin, funcţionau normal.

”Încă o dată, aeroporturile au căzut victimele atacurilor DDoS pe scară largă”, a declarat directorul general al ADV, Ralph Beisel, într-un comunicat, adăugând că website-urile a şapte aeroporturi au fost temporar oprite.

Rămâne de văzut dacă situaţia se va răspândi în alte locaţii, spun oficialii

Un atac DDoS (denial-of-service) implică volume mari de tafic de internet direcţionat către servere vizate, într-un atac relativ nesofisticat de către aşa-numiţii ”hacktivişti”, pentru a le scoate de la internet.

”Conform informaţiilor pe care le avem până acum, alte sisteme nu sunt afectate”, a spus Beisel, adăugând că rămâne de văzut dacă situaţia se va răspândi în alte locaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Website-urile a şapte aeroporturi din Germania, ţinta unor atacuri cibernetice, după ce o defecţiune informatică a lăsat blocaţi mii de pasageri