Antena Meniu Search
x

Wuhan, din nou în carantină la trei ani după primele cazuri de Covid. China își menține politica strictă de "zero cazuri"

China a reintrodus lockdownul în oraşul Wuhan, la aproape trei ani de la apariţia primului caz de coronavirus. Peste 800 de mii de oameni sunt nevoiţi să stea în case, în timp ce autorităţile dublează filtrele COVID, sigilează clădirile şi închid districtele. Se întâmplă după ce, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat doar 240 de infectări. De asemenea, în Wuhan nu mai este voie să se vândă carne de porc decât doar în anumite părţi ale oraşului, după ce oficialii au declarat că un caz de coronavirus este legat de lanţul local de aprovizionare.

de Redactia Observator

la 28.10.2022, 07:43

Carantină în unele orașse din China.
Wuhan, din nou în carantină la trei ani după primele cazuri de Covid. - Profimedia

China a raportat joi o a treia zi consecutivă cu peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19 la nivel naţional, un număr modest comparativ cu zecile de mii de cazuri zilnice care au condus la izolarea oraşului Shanghai la începutul acestui an, însă suficient pentru a declanşa mai multe restricţii în toată ţara, notează Agerpres.

Bilanţul cazurilor de coronavirus din China s-a menţinut redus în raport cu standardele globale, însă măsurile sale ultra-stricte şi perturbatoare din acest an împotriva variantei Omicron foarte transmisibilă au apăsat greu pe umerii celei de-a doua economii a lumii.

Izolarea impusă în mai multe oraşe din China

Guangzhou, al patrulea oraş ca mărime din China după producţia economică şi capitala provinciei Guangdong, a izolat joi mai multe străzi şi cartiere şi i-a obligat pe locuitori să rămână în case după ce mai multe zone au fost declarate cu risc ridicat pe fondul unei resurgenţe COVID-19 care a intrat în cea de-a patra săptămână.

Pe acelaşi subiect

"Mulţi dintre prietenii şi colegii mei se află în izolare acasă", a declarat Lily Li, în vârstă de 28 de ani, din Guangzhou. "Situaţia este încă instabilă. Multe locuri sunt în izolare. Cursurile au fost sistate, iar locurile de divertisment au fost de asemenea suspendate. Sala de sport la care merg des a fost şi ea închisă", a adăugat ea.

Începând de la 24 octombrie, 28 de oraşe au implementat diferite stadii ale măsurilor de izolare, aproximativ 207,7 milioane de persoane fiind afectate în regiuni care furnizează circa 25,6 trilioane de yuani (3,55 trilioane de dolari americani) din produsul intern brut al Chinei, conform companiei Nomura. Adică echivalentul a aproape un sfert din produsul intern brut (PIB) din 2021 al Chinei.

Acţiunile din China continentală au scăzut joi pe măsură ce situaţia focarelor s-a agravat, în timp ce datele sumbre privind din sectorul industrial afectat de COVID-19 au dat o lovitură în plus pieţelor. În Xining, capitala provinciei Qinghai, postările de pe reţelele sociale au evocat penuria de alimente şi inflaţia preţurilor la bunurile esenţiale pe fondul eforturilor autorităţilor sanitare din oraşul cu 2,5 milioane de locuitori de a limita o revenire a cazurilor de COVID-19 după vacanţa de o săptămână ocazionată de Ziua Naţională, la începutul lunii octombrie.

"Pentru a reduce riscul de transmitere, unele magazine de legume şi fructe au fost închise şi plasate în carantină", a declarat miercuri un reprezentant guvernamental al autorităţilor din Xining.

Alte oraşe mari din China, inclusiv Zhengzhou, Datong şi Xian au implementat noi restricţii în această săptămână pentru a controla focarele locale. În Beijing, parcul tematic Universal Resort a fost închis miercuri după ce cel puţin un vizitator a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

China a reiterat în repetate rânduri că va respecta politica sa de toleranţă zero la COVID-19 şi va implementa ceea ce autorităţile consideră că sunt măsuri necesare pentru limitarea răspândirii virusului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Wuhan, din nou în carantină la trei ani după primele cazuri de Covid. China își menține politica strictă de "zero cazuri"