Antena Meniu Search
x

Peste 100 de zboruri anulate în Barcelona, din cauza protestelor

S-au dat lupte crâncene în stradă, în Barcelona, după ce nouă lideri catalani au fost condamnaţi la ani de închisoare pentru tentativa de secesiune de acum doi ani. Mii de oameni s-au luptat cu poliţiştii şi au încercat să paralizeze al doilea cel mai tranzitat aeroport din ţară.

de Redactia Observator

la 15.10.2019, 22:28

Vezi și

S-au dat lupte crâncene în stradă, în Barcelona, după ce nouă lideri catalani au fost condamnaţi la ani de închisoare pentru tentativa de secesiune de acum doi ani. Mii de oameni s-au luptat cu poliţiştii şi au încercat să paralizeze al doilea cel mai tranzitat aeroport din ţară. Peste o sută de curse aeriene au fost anulate, iar mai multe zboruri spre România au înregistrat întârzieri.

Furia oamenilor a explodat după anunţarea sentinţei în procesul liderilor separatişti catalani. Mii de protestatari furioşi au asediat aeroportul din Barcelona. Manifestanţii au ocupat un terminal şi şi-au vărsat furia pe poliţiştii care au ripostat cu proiectile de plastic şi lovituri de baston. 

108 zboruri au fost anulate sau amânate, inclusiv spre România. Unii dintre călători au fost nevoiţi să meargă pe jos, cu bagajele, chiar şi câţiva kilometri după ce accesul spre aeroport a fost blocat de manifestanţi.

Protestatarii au blocat, de asemenea, o autostradă şi câteva căi ferate. După lăsarea serii, un adevărat război s-a pornit şi în centrul metropolei catalane. Oamenii consideră nedreaptă sentinţa Curţii Supreme din procesul tentativei de secesiune din 2017. 

Nouă dintre liderii judecaţi au primit între 9 şi 13 ani de închisoare. Alţii, aflaţi în exil, îi cheamă pe catalani să continue protestul la urne, în alegerile anticipate care au loc în Spania, pe 10 noiembrie. 

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru români pentru că astfel de episoade s-ar putea repeta atât în Barcelona, cât şi în zonele de proximitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Peste 100 de zboruri anulate în Barcelona, din cauza protestelor