Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de oameni s-au trezit cu bani în conturi, după gafa unei bănci din Anglia. Suma pierdută e de aproape 155 de milioane de euro

Zeci de mii de persoane din Marea Britanie s-au trezit în dimineața de Crăciun cu o surpriză de la un binefăcător neașteptat, Banca Santander, după o gafă care a costat compania 130 de milioane de lire sterline.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.12.2021, 18:55

Zeci de mii de oameni s-au trezit cu bani în conturi, după gafa unei bănci din Anglia. Suma pierdută e de aproape 155 de milioane de euro
Zeci de mii de oameni s-au trezit cu bani în conturi, după gafa unei bănci din Anglia. Suma pierdută e de aproape 155 de milioane de euro - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit BBC News, banca a depus din greșeală 130 de milioane de lire sterline (aproximativ 155 de milioane de euro) în 75.000 de conturi pe 25 decembrie. Angajații de la Santander se grăbesc acum să recupereze banii, însă munca este dificilă, deoarece o mare parte din suma respectivă a fost depusă în conturi deschise la băncile rivale.

Eroarea a apărut atunci când plățile din 2.000 de conturi de afaceri au fost efectuate de două ori.

„Ne pare rău, dar din cauza unei probleme tehnice, unele plăți de la clienții noștri corporativi au fost duplicate în mod incorect în conturile destinatarilor”, a transmis, într-un comunicat de presă, banca.

„Vom coopera cu mai multe bănci din Marea Britanie pentru a recupera tranzacțiile duplicate în zilele următoare”, se mai arată în comunicatul respectiv.

Pe acelaşi subiect

Angajați plătiți de două ori, dintr-o eroare a băncii Santander

Din cauza acestei gafe, unii oameni au fost, de fapt, plătiți de două ori din contul angajatorului, deși a doua plată a fost finanțată de banca Santander.

Un manager care se ocupă de plata salariilor a declarat, sub protecția anonimatului, că gafa i-a stricat sărbătorile: „Mi-a distrus perioada de vacanță pentru că am crezut că am plătit sute de mii de lire din greșeală – am crezut că am făcut ceva greșit. Am crezut că a fost vina mea și o să am probleme la serviciu”.

Banii au ajuns în conturi deschise la bănci rivale

Acesta a mai spus că Banca nu a oferit nicio informație despre modul în care firmele ar trebui să explice angajaților a doua plată sau despre cum ar trebui să fie rambursată.

„Este o dezamăgire completă. Pur și simplu nu știu cum o vor recupera”, a încheiat acesta.

Banca Santander a anunțat că a început deja să discute cu băncile rivale - despre care The Times a spus că includ Barclays, HSBC, NatWest, Co-operative Bank și Virgin Money - și că încearcă să recupereze banii din conturile clienților lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Zeci de mii de oameni s-au trezit cu bani în conturi, după gafa unei bănci din Anglia. Suma pierdută e de aproape 155 de milioane de euro