Antena Meniu Search
x

Video Zeci de români, cu copii mici alături de ei, forțează de zile întregi intrarea în SUA, prin granița cu Mexicul

Zeci de români sunt vedete în Mexic şi Statele Unite. Stau de câteva zile la graniţa dintre cele două state şi aşteaptă să treacă în ţara tuturor promisiunilor, profitând de relaxarea politicilor de imigraţie anunţată de preşedintele Joe Biden. Odată ajunşi pe tărâm american, fură, cerşesc şi terorizează oraşe întregi. Este cazul a șase români arestaţi zilele trecute după ce au jefuit mai multe temple budiste.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.05.2021, 13:06

  • Faptele lor au efecte pentru noi toţi, pentru că îndepărtează tot mai mult visul de a putea călători fără viză în Statele Unite

Rio Grande, râul speranţei pentru sute de mii de imigranţi în căutarea visului american. De o parte şi alta a apei, grupuri de sute de fugari, alungaţi din propriile ţări de violenţe, conflict şi foamete, dorm zile în şir în câmp, în aşteptarea momentului propice pentru a forţa intrarea pe pământ american. Printre ei, sunt şi români care sunt plecaţi însă cu alte gânduri. Sunt familii întregi, cu copii de doar câteva luni, care aici fac primii paşi. 

Chris Cabrera, poliţia de frontieră: Partea interesantă este că nu vin oameni doar din America Centrală, vedem, de asemenea, şi mulţi români care vin aici, nu e o trecere preferată doar de cei din Honduras, El Salvador şi Guatemala. 

În ultimele luni sute de români au forţat intrarea în Statele Unite 

Vinny Dulesky, agent poliţia de frontieră: Am observat o creştere a numărului de români. Credem că au motive economico-sociale pentru care vin aici.  

I-a încurajat să ia drumul Americii venirea la putere a lui Joe Biden. Spre deosebire de predecesorul său, Donald Trump, care a ridicat un zid la graniţa de sud pentru a-i opri pe imigranţi, Biden a promis încă din campania electorală că va relaxa legile pentru imigranţi. 

Joe Biden, preşedintele SUA: Fiecare imigrant ajunge în America din anumite circumstanţe şi din motive diferite. Dar toţi aveţi un lucru în comun - curajul.     

Nu toți românii vor să aibă un trai cinstit în SUA

Numai că mulţi dintre aceşti imigranţi români nu vin aici pentru a-şi croi un viitor mai bun în mod cinstit. Ei sunt parte a unor grupări infracţionale, care se ocupă cu orice ilegalitate care poate produce venituri rapide. Cei mai mulţi ajung în Statele Unite cu sprijinul traficanţilor de persoane. O astfel de grupare a fost destructurată de poliţie în urmă cu opt ani în Craiova. De aici dirija o reţea care a trecut ilegal sute de oameni în Statele Unite, via Madrid şi apoi Mexic. Capii reţelei au fost reţinuţi, dar ulterior eliberaţi.  

În 2013, capii grupării, care se ocupa cu traficul de persoane au fost săltaţi de la locuinţa lor, de aici, din faţa Luncii, şi duşi la audieri. Din verificările făcute de procurori până la acea dată, se arăta faptul că până la acea dată câştigaseră din afacerea murdară peste un milion de euro. 

6 români, reținuți după ce au jefuit tempe budiste

Zilele trecute, tot în SUA, 6 români au fost reţinuţi după ce au jefuit mai multe temple budiste sub pretextul rugăciunii. Membrii bandei intrau în lăcaşele de cult şi cereau să se roage, iar când găseau momentul propice sustrăgeau obiectele de valoare. Toţi au fost puşi sub acuzare pentru tâlhărie şi vor ajunge în faţa judecătorului luna viitoare. 

Iar astfel de fapte ne afectează pe toţi. Pentru că şi de ele ţin cont autorităţile americane atunci când vine vorba de includerea ţării în programul Visa Waiver, cel care ne-ar permite să călătorim în Statele Unite pentru 90 de zile fără a mai avea nevoie de viză.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zeci de români, cu copii mici alături de ei, forțează de zile întregi intrarea în SUA, prin granița cu Mexicul