Antena Meniu Search
x

Zeci de români evacuaţi din Germania, din cauza bombei de 1,8 tone, găsite în Augsburg

Zeci de români au fost evacuaţi din oraşul Augsburg, unde a fost găsită o bombă de 1,8 tone, din Al Doilea Război Mondial. În total, 54 de mii de oameni au fost evacuaţi din cauza pericolului.

Zeci de români au fost evacuaţi din oraşul Augsburg, unde a fost găsită o bombă de 1,8 tone, din Al Doilea Război Mondial. În total, 54 de mii de oameni au fost evacuaţi din cauza pericolului.

Printre cei 54 de mii de oameni evacuaţi din Augsburg, din cauza bombei de 1,8 tone, din Al Doilea Război Mondial, sunt şi zeci de români. Ei locuiesc în zona din centrul oraşului german, considerată extrem de periculoasă, după găsirea dispozitivului exploziv. Unii români au postat pe Facebook mesaje, atunci când au fost forţaţi să plece din zona afectată.

Alţi români locuiesc în apropierea zonei evacuate din Augsburg şi, la rândul lor, urmăresc cu emoţie evoluţia evenimentelor. O tânără româncă a postat, tot pe Facebook, un video pe care l-a filmat şi în care a surprins atmosfera de pe străzile oraşului.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Augsburg a devenit un oraş fantomă chiar în ziua de Crăciun. Un alt român din Augsburg a postat un mesaj în care spune rudelor şi prietenilor că, în ciuda pericolului, nu renunţă la tradiţia din marea sărbătoare.

Bomba a fost descoperită pe un şantier de construcţii din Augsburg. Autorităţile au alertat pirotehniştii, care au decis evacuarea locuitorilor, pe o rază de 1,5 kilometri. Scoaterea din zonă a celor 54 de mii de locuitori reprezintă cea mai mare operaţiune de evacuare făcută în Germania după Cel de-al Doilea Război Mondial.

Un incident similar s-a mai produs şi în 2011, când au fost evacuaţi peste 30 de mii de oameni, tot într-un oraş german, din cauza unei bombe neexplodate.

Bomba neexplodată de 1,8 tone, găsită la Augsburg, e de fabricaţie britanică şi datează tot de la ultima conflagraţie mondială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Zeci de români evacuaţi din Germania, din cauza bombei de 1,8 tone, găsite în Augsburg